Povežite se s nama

Vijesti

Fužine bez jezera Bajer idućih 50-ak dana

Objavljeno

na

Foto: Darko Kruljac, Goranske šanse
Od danas pa sve do 29. srpnja Fužine će biti bez svog plavog dragulja – jezera Bajer, javlja Novi list.

Naime, nakon punih 12 godina fužinsko će jezero biti ispražnjeno zbog potreba remonta i ostalih aktivnosti vezanih uz ovu vrstu poslova održavanja akumulacijskog jezera.

Ispražnjivanje je počelo već jučer i prvi znaci bili su uočljivi ispod vijadukta autoceste Rijeka – Zagreb, odnosno neposredno uz obale s kojih se voda već uočljivo povukla. Direktor TZO-a Fužine Marinko Jakovljević ističe da je riječ o poslu koji HEP mora obaviti, a privremeni »nestanak« jezera ne treba gledati kao nešto negativno.

“Za one koji bez jezera baš ne mogu treba reći da je odmah do Bajera jezero Lepenica koje je površinom veće, atraktivno za vožnju čamcem ili kanuom, a za kupanje čak i povoljnije jer je toplije. Dakle, Fužine nisu ostale bez svih jezera, a ovo koje će biti ispražnjeno pedesetak dana sigurno će privući pažnju mnogih jer će sada, kad bude u potpunosti isušeno, biti moguće vidjeti kakvo je tu nekada bilo polje, a ako se tlo dovoljno stvrdne moći ćemo i prošetati uz obale nekadašnje Ličanke!”

“Vjerujem da će mnoge baš to privući, a i inače smo za sezonu već spremni i nudimo puno toga zanimljivog – kaubojsko selo Roswell, pješačke i biciklističke staze, vrhunsku gastro ponudu, niz zanimljivih turističkih druženja i priredaba… Jednom riječju, tko god dođe u Fužine naći će itekako dovoljno zanimljivih sadržaja i sigurno će se moći opustiti i odmoriti od ljetnih vrućina koje su uz obalu već počele”, rekao je Jakovljević.

Jezero Bajer izgrađeno je 1952. godine, a položeno je u nekadašnjoj atraktivnoj dolini rijeke Ličanke. Jezero je prosječne dubine od 2 do 7 metara i raspolaže s oko milijun kubičnih metara vode. Pogodno je za vožnju čamcem, kanuom, kajakom te za jedrenje zbog čestog strujanja vjetra. Oko Jezera vodi atraktivna šetnica duga 6 kilometara zanimljiva šetačima, ali i biciklistima.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram