Povežite se s nama

Mozaik

Grad Rijeka godišnje plaća 340 tisuća kuna Katoličkoj crkvi za prostor Art kina

Objavljeno

na
Gradski vijećnik Predrag Miletić odučio je iskoristiti svoje vijećničko pravo te je pisanim putem uputio gradonačelniku pitanje o prostoru u kojem djeluje Art kino u centru grada.

“Moj upit je vezan za ustanovu u kulturi Art-kino. S obzirom da u materijalima vezanim za Izvješće o radu Art Kina za 2018. godinu koje sam dobio na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća nisam mogao pronaći podatak o ukupnom iznosu najma za 2018. godinu, koji se plaća vlasniku tj. Katoličkoj crkvi, molim vas podatak koliki je mjesečni najam dvorane i prostora koji koristi Art kino?”, stoji u Miletićevom pitanju.

“2008. godine sklopljen je Ugovor o zakupu prostora između Grada Rijeke i Kapucinskog samostana Gospe Lurdske. Zakupnina poslovnog prostora funkcionalne cjeline – kina “,Croatia”, Krešimirova ulica broj 2, iznosi 5,26 EUR-a za 1 m², što iznosi ukupno 3.834,54 EUR-a za 729 m² poslovnog prostora mjesečno, plativo u kunama po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan plaćanja u tekućem mjesecu”, stoji u odgovoru gradonačelnika.

Godišnje Grad Rijeka za navedeni prostor dakle plati malo više od 340 tisuća kuna, a u dosadašnjih 11 godina ukupan iznos stigao je do približno 3,7 milijuna kuna.

Miletić je slično pitanje postavio i za prostor koji koristi Gradsko kazalište lutaka, no u tom slučaju radi se o prostoru koji je u potpunom vlasništvu Grada Rijeke.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram