Povežite se s nama

Vijesti

Građani nastavljaju riskirati živote i preskakanjem ograde ulaze na plažu Sablićevo

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL


Plaža Sablićevo u Rijeci mnogima je omiljeno odredište za osvježenje od ljetnih vrućina, no ulaz na nju je već dulje vrijeme zatvoren zbog odrona koji se dogodio, a još uvijek nije saniran te zbog toga boravak na njoj nije siguran za posjetitelje.

Bez obzira na to što je zatvoren ulaz na plažu te postavljena velika ploča s natpisom “OPASNOST” te da je zabranjen prolaz, građani svakodnevno riskiraju svoje živote i penjju se preko ograde te borave na plaži. Najnoviji takvi slučajevi zabilježeni su i tijekom ovog vikenda. Osim što je boravak na plaži opasan, penjanje preko ograde koja priječi ulazak na stepenište također je izuzetno opasan podvig u slučaju pada.

“Sve riječke plaže spremne su za sezonu kupanja, osim plaže Sablićevo.  Što se tiče spomenute plaže, nakon odrona stijenskog pokosa koji je nastao zapadno od stubišta, plaži je zapriječen pristup. Izvedeni su radovi uklanjanja raslinja na stijenskom pokosu te je potom Izrađena projektna dokumentacija. Provedeni su postupci nabave te ugovaranje izvođenja radova, kao i usluge stručnog i obračunskog nadzora.

Programom održavanja komunalne infrastrukture, točnije Rebalansom plana koji stupa na snagu 13. lipnja ove godine, za sanaciju stijenskog pokosa na plaži Sablićevo utvrđen je iznos od 900.000,00 kuna. Radovi će početi sredinom lipnja, a trajat će oko 30 dana”, poručio je ranije ovog mjeseca gradonačelnik Vojko Obersnel odgovarajući na vijećničko pitanje o stanju na riječkim plažama.

 

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram