Povežite se s nama

Vijesti

Građani od ministra Ćorića traže da odmah zabrani rad ŽCGO Marišćina

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Udruga Krizni eko stožer Marišćina uputila je ministru zaštite okoliša i energetika Tomislavu Ćoriću zahtjev za hitnom obustavom rada Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina nakon što im je poništeno rješenje o okolišnoj dozvoli.

“Prema presudi Upravnog suda u Rijeci od 23.05.2019. godine, koju Vam dostavljamo u prilogu, poništeno je rješenje o okolišnoj dozvoli kojim je Vaše Ministarstva zaštite okoliša i energetike omogućilo puštanje u rad postrojenja za mehaničko-biološku obradu otpada u ŽCGO Marišćina.

Kako se radi o prvom vraćanju na ponovni postupak, protiv presude nije dopuštena žalba.

S obzirom na navedeno Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina ne može nastaviti rad, jer za svoje poslovanje nema potrebne dozvole koje su propisane Zakonom o zaštiti okoliša.

Tražimo da odmah naložite Upravi za inspekcijske poslove da poduzme potrebne radnje za zatvaranje Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina koji ne posluje u skladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske.

Ukoliko ne provedete presudu Upravnog suda i Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina nastavi s nelegalnim radom bit ćemo prisiljeni obratiti se pravosudnim institucijama Europske unije i Europskoj komisiji”, poručuju iz udruge.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram