Povežite se s nama

Vijesti

HDZ: Načelnik Jelenja nezakonito si je povećao plaću

Objavljeno

na


Prvo čovjek HDZ-a u Općini Jelenje, Ivoslav Ban, oglasio se priopćenjem za javnost u kojem je prozvao načelnika Jelenja za nezakonito povećanje plaća.

Hoće li čelništvo Općine Jelenje kazneno odgovarati zbog protuzakonitog povećanja plaća zaposlenima u Općini Jelenje? Na sjednici Općinskog vijeća Općine Jelenje 29.01.2019. vladajuća koalicija PGS-SDP-AM je značajno povećala plaće zaposlenima u Općini Jelenje.

Odluka je trebala stupiti na snagu 09.02.2019. međutim, načelnik Marčelja je flagrantno prekršio tu Odluku i umjesto od 09.02.2019. uvećane plaće sebi i ostalim zaposlenicima Općine Jelenje počeo isplaćivati od 01.02.2019. čime je oštetio Općinu za cca 4 tisuće kuna. Da bude još gore, upitno je da li je Odluka o povećanju plaća za načelnika i donačelnika uopće zakonita.

Naime, tu Odluku je predložila skupina vijećnika iz vladajuće koalicije PGS-SDP-AM, pa se je po Statutu o tom prijedlogu prije donošenje pismeno morao očitovati načelnik.

Međutim, ne samo što se nije očitovao prije sjednice kako je morao, već se nije očitovao ni na samoj sjednici usmeno iako je oporbena vijećnica Vanda Radetić-Tomić na tome inzistirala! Najgore je to što predsjednik Općinskog vijeća Luka Zaharija (SDP) ne želi pokrenuti proceduru protiv načelnika Marčelje (PGS) iako zna da je Marčelja prekršio odluku Općinskog vijeća”, poručuje Ban.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram