Povežite se s nama

Vijesti

HDZ ponovno vodi u državi, ali ne i na sjevernom Jadranu

Objavljeno

na
Epidemija je u drugi plan potisnula dotadašnju uobičajenu dnevnu politiku ili politikantstvo i čini se, zaustavila nagle letove ili prizemljenja koja su nastupila kao posljedica predsjedničkih izbora. Stranačke međurelacije vratile su se na razdoblje prije tih izbora. Tako je HDZ sad na gotovo 30% i od studenog prošle godine prvi put ponovno vodeća stranka. S 2,5 posto manje, SDP je ponovno drugi.

Miroslav Škoro jedini još prelazi izborni prag. Blizu mu je samo Most od kojega je duplo slabiji HSS. Golemu skupinu ispod dva posto biračke potpore predvodi Živi zid, Pametno i izrazito regionalni IDS koji upravo zbog te regionalnosti može računati na dva ili tri mandata. HRejting je, naime, rađen po principu cijela Hrvatska jedna izborna jedinica.

Napravili su analizu i po regijama, a u sjeverno-jadranskoj regiji koja uključuje Istarsku županiju, Primorsko – goransku županiju i senjsko primorje SDP osvaja najviše glasova s gotovo 43 posto, HDZ je na malo manje od 20 posto, a čak nešto više od 15 posto glasova osvojio bi IDS.

Istraživanje je od 15. do 18. travnja za HRT provela agencija Promocija plus na uzorku od čak 1400 ispitanika koji jamči razinu pouzdanosti odgovora od 95 posto, uz statističku pogrešku od samo plus/minus 2,62 posto.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram