Povežite se s nama

Vijesti

HGK opet pokreće obnovu motela Panorama, kažu da će radovi trajati barem do kraja 2025.

Objavljeno

na
Motel Panorama koji se nalazi praktički na spoju Rijeke, Opatije i Matulja, a koji je u vlasništvu Hrvatske gospodarske komore (HGK) i trenutačno je u derutnom stanju, bit će rekonstruiran i nadograđen. Cijeli projekt bi trebalo da bude završen do 2025. godine, rečeno je ovog tjedna tijekom Konstituirajuće skupštine HGK.

Projekt rekonstrukcije i nadogradnje ovog motela će se u najvećem dijelu raditi prema planovima arhitekta Ivana Vitića, koji je i projektirao originalan izgled motela sagrađenog 1965. godine. Plan je da se obnova i nadogradnja završi do kraja 2025., ali je predsjednik HGK, Luka Burilović naglasio da je moguće da cijela rekonstrukcij potraje i duže. Burilović je istaknuo da će se u motelu Panorama koristiti hrvatski proizvodi i da će fokus biti na promoviranju tih proizvoda.

Potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj, Tomislav Radoš, rekao je i da će na sljedećoj sjednici biti predstavljene financijske projekcije za motel i da će se prihodima od tog motela financirati drugi projekti HGK. Najavio je i obnovu još jednog hotela u Splitu.

Na ovoj sjednici izabrani su i članovi Skupštine HGK, članovi Upravnog odbora HGK te predsjednik i članovi Nadzornog odbora HGK.

“Ušli smo u godinu koja se naziva superizborna godina u kojoj nas očekuju tri izborna ciklusa. Nadamo se da će godinu obilježiti smanjenje inflacije i da možemo očekivati stabilnu zaposlenost. Naše gospodarstvenike će sigurno i dalje zabrinjavati nedostatak radne snage i potrebna prilagodba na zelenu tranziciju. U razradi imamo prvi integracijski program za strane radnike i cilj je smanjiti barijere koje imamo s njima te pokušati ih upoznati s kulturom i društvom”, rekao je, u uvodnom obraćanju, predsjednik HGK Luka Burilović, javljaju financije.hr.

“To je jedan od prvih koraka u njihovoj nužnoj integraciji. Radimo na sporazumu s Ministarstvom rada i s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje vezano uz moguće otvaranje dva ili tri regrutna centra u inozemstvu gdje bi se malo više obratila pozornost na strane radnike i gdje bi se regrutirali kvalitetni radnici. Dakle, kad dobijete radnika iz inozemstva da znate na što možete računati”, dodao je Burilović.

Mandat izabranih članova Skupštine HGK i verifikacijske komisije te članova Upravnog odbora, kao i predsjednika i članova Nadzornog odbora HGK, trajat će od 2024. do 2028. godine.

Skupština Hrvatske gospodarske komore u ovom sazivu imat će 93 člana, od toga je 78 iz županijskih komora, a 15 iz Udruženja/Zajednica HGK.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže