Povežite se s nama

Vijesti

HGK opet pokreće obnovu motela Panorama, kažu da će radovi trajati barem do kraja 2025.

Objavljeno

na
Motel Panorama koji se nalazi praktički na spoju Rijeke, Opatije i Matulja, a koji je u vlasništvu Hrvatske gospodarske komore (HGK) i trenutačno je u derutnom stanju, bit će rekonstruiran i nadograđen. Cijeli projekt bi trebalo da bude završen do 2025. godine, rečeno je ovog tjedna tijekom Konstituirajuće skupštine HGK.

Projekt rekonstrukcije i nadogradnje ovog motela će se u najvećem dijelu raditi prema planovima arhitekta Ivana Vitića, koji je i projektirao originalan izgled motela sagrađenog 1965. godine. Plan je da se obnova i nadogradnja završi do kraja 2025., ali je predsjednik HGK, Luka Burilović naglasio da je moguće da cijela rekonstrukcij potraje i duže. Burilović je istaknuo da će se u motelu Panorama koristiti hrvatski proizvodi i da će fokus biti na promoviranju tih proizvoda.

Potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj, Tomislav Radoš, rekao je i da će na sljedećoj sjednici biti predstavljene financijske projekcije za motel i da će se prihodima od tog motela financirati drugi projekti HGK. Najavio je i obnovu još jednog hotela u Splitu.

Na ovoj sjednici izabrani su i članovi Skupštine HGK, članovi Upravnog odbora HGK te predsjednik i članovi Nadzornog odbora HGK.

“Ušli smo u godinu koja se naziva superizborna godina u kojoj nas očekuju tri izborna ciklusa. Nadamo se da će godinu obilježiti smanjenje inflacije i da možemo očekivati stabilnu zaposlenost. Naše gospodarstvenike će sigurno i dalje zabrinjavati nedostatak radne snage i potrebna prilagodba na zelenu tranziciju. U razradi imamo prvi integracijski program za strane radnike i cilj je smanjiti barijere koje imamo s njima te pokušati ih upoznati s kulturom i društvom”, rekao je, u uvodnom obraćanju, predsjednik HGK Luka Burilović, javljaju financije.hr.

“To je jedan od prvih koraka u njihovoj nužnoj integraciji. Radimo na sporazumu s Ministarstvom rada i s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje vezano uz moguće otvaranje dva ili tri regrutna centra u inozemstvu gdje bi se malo više obratila pozornost na strane radnike i gdje bi se regrutirali kvalitetni radnici. Dakle, kad dobijete radnika iz inozemstva da znate na što možete računati”, dodao je Burilović.

Mandat izabranih članova Skupštine HGK i verifikacijske komisije te članova Upravnog odbora, kao i predsjednika i članova Nadzornog odbora HGK, trajat će od 2024. do 2028. godine.

Skupština Hrvatske gospodarske komore u ovom sazivu imat će 93 člana, od toga je 78 iz županijskih komora, a 15 iz Udruženja/Zajednica HGK.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže