Povežite se s nama


Na konferenciji za medije HNS Rijeka predstavljena je inicijativa za uvođenje javno dostupne on-line baze podataka svih poslovnih prostora Grada Rijeke.  Tiskovnu održali su dr.sc. Juraj Bukša predsjednik HNS Rijeka te Miroslav Matešić zamjenik gradonačelnika Rijeke.

Tim povodom HNS je izdao i priopćenje za medije koje u cijelosti prenosimo:

Uvodno Bukša je napomenuo kako je HNS Rijeka u svakodnevnojkomunikaciji s riječkim poduzetnicima kroz koju saznajemo što oni smatraju važnim za njihov rad i što smatraju da se treba promjeriti ili poboljšati kako bi im se poslovanje olakšalo. Upravo na taj način, na zahtjev grupe poduzetnika, pokrećemo inicijativu za stvaranje javno dostupne on-line baze podataka svih poslovnih prostora Grada Rijeke koju vam danas predstavljamo.

Nakon što je inicijalni prijedlog inicijative poslan riječkim poduzetnicima, njih više od 250 odgovorilo s ciljem iskazivanja podrške, ali i dostavljanja cijelog niza korisnih prijedloga koje smo zatim uključiti u projekt, naglasio je Juraj Bukša.

Koliko je ova tema važna dovoljno govori informacija iz Gradske informatičke službe gdje nam je rečeno kako su upravo vijesti  vezane za poslovne prostore daleko načitanije na gradskom Internet portalu Rijeka.hr

Cilj ove inicijative je da svi podaci vezani za sve Gradske poslovne prostre budu dostupni preko Interneta u svakom trenutku, bez ikakve papirologije i bez gubitka vremena. Ova javno dostupna baza podataka treba sadržavati sve potrebne podatke koji bi poduzetnicima olakšali donošenje odluka prilikom planiranja uzimanja u najam gradskih poslovnih prostora, kao što su:

  • lokacija poslovnog prostora,
  • nacrt/tlocrt prostora,
  • detaljni opis prostora s fotografijama,
  • namjene poslovnog prostora (kako bi potencijalni najmoprimci mogli na vrijeme zatražiti prenamjenu prostora),
  • početna cijena zakupnine (ovisno o zoni prostora),
  • stanje prostora (procjena ulaganja i slično),
  • potrebna dokumentacija za pristup licitaciji,
  • planirane licitacije (vremenski raspored i sl.) te
  • sve ostale bitne informacije (kontakti i sl.).

Danas kada poduzetnik traži gradski poslovni prostor niti ne zna što ima na raspolaganju, ovom inicijativom svi poslovni prostori kao i podaci o njima postaju dostupni svakom poduzetniku u svakom trenutku bez ikakve zapreke Završno je istaknuo predsjednik riječkog HNS-a Juraj Bukša.

U nastavku Miroslav Matešić dodao je kako je ovo doprinos HNS Rijeka u poboljšanju poslovne klime u gradu. Dodatno je naglasio kako sadašnji nije loš, no definitivno je zastario i treba ga unaprijediti Pogotovo kada se zna da je to i želja velikog broja poduzetnika i obrtnika koji rade u našem gradu.Na novinarsko pitanje kada smatra da bi ova inicijativa mogla zaživjeti, Matešić je odgovorio je da to očekuje u nekoliko sljedećih mjeseci.