Povežite se s nama

Vijesti

Andrej Poropat dao ostavku na sve stranačke funkcije u HNS-u

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELLPredsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke, Andrej Poropat, iznenadio je riječku političku scenu ovog petka davanjem ostavke ne sve stranačke funkcije u HNS-u. Na takav potez odlučio se kao reakciju na ponašanje nekih njegovih stranačkih kolega u Istri što je bila tema emisije Provjereno Nove TV.

Direktor istarske podružnice HEP-a Zvonko Liović, inače predsjednik istarskog HNS-a, svoje je zaposlenike poslao na seminar “Čarobna 2020.” koji je vodila njegova stranačka kolegica Kristina Bulešić, predsjednica pulskog HNS-a. Bulešić je u istarskoj javnosti poznata kao bivša ravnateljica Zaklade za razvoj civilnog društva u Istri koja imala namjeru kandidirati se za predsjednicu RH i županicu IŽ. Na seminaru “Čarobna 2020”, polaznici su učili o zakonitostima novca te kako zavoljeti sebe, a usput su se i opuštali uz meditaciju i određene vježbe. Prije početka seminara novinarka je morala platiti 100 eura da bi ušla na seminar, dok je radnik HEP-a potvrdio da je za njih 18 HEP uplatio, a za dolazak su dobili i dnevnice.

Poropat je svoju odluku, koja je mnoge iznenadila, objavio na svojoj službenoj Facebook stranici.

“Uz veliko poštovanje prema većini stranačkih kolegica i kolega, a posebice mojoj ‘riječkoj ekipi’ na koju sam beskrajno ponosan, danas sam definitivno odlučio podnijeti ostavku na sve funkcije u HNS-u.

Naime, i politički i svjetonazorski, ali najviše u odnosu na osnovni sustav ljudskih vrijednosti, više ne mogu pronaći niti jedan razlog da obnašam navedene funkcije. Povod ovoj odluci kulminirao je nakon jučerašnjeg priloga u emisiji Nove tv “Provjereno”.

Koristim svoje pravo na izbor da s akterima spomenute sinoćnje emisije od danas ne dijelim niti jednu političku funkciju”, poručio je Poropat.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram