Povežite se s nama

Vijesti

Hrabra Dorotea (21) u centru Rijeke spasila dječaka iz gorućeg stana

Objavljeno

na

FOTO: Screenshot Dnevnik Nove TV

21-godišnja Dorotea Orlandini, spasila je život četverogodišnjem dječaku u centru Rijeke izvukavši ga iz gorućeg stana.

“Išla sam s posla, to je bilo oko 16:30. Slučajno sam prolazila i čula sam uzvike – ‘mama, mama’. Mislila sam da su djeca koja se igraju u kvartu. Nešto mi je govorilo da se okrenem”, opisala je Orlandini za Dnevnik Nove TV.

“Okrenula sam se i vidjela dvoje odraslih ljudi koji su dječaku vikali da bude na prozoru. Pogledala sam gore i imala sam što za vidjeti – ogroman dim s prozora. Glavom bez obzira uletjela sam u zgradu”, opisuje Orlandini.

“Pozvonila sam na sve parlafone, tu je bila i moja prijateljica, trčala sam po stepenicama, vidjela sam da kroz štok vrata izlazi gusti dim. Udarila sam što jače, razvalila sam vrata. Kad sam ušla, u stanu je bio toliko gusti dim, da ne znam kako bi završilo. Hvala Bogu, sve je prošlo super”, rekla je.

“Dečkića sam našla, zagrlila sam ga i iznijela sam ga van iz zgrade, na svjež zrak”, dodala je Orlandini. Razvaliti vrata nije jednostavno, kaže.

“Oprao me je toliki adrenalin da ne znam kako sam uspjela doći do tolike snage, i vatrogasci su mi se čudili. Tamo sam došla i svom snagom udarila u vrata dok se nisu srušila”, opisala je.

O dimu u tim trenucima nije razmišljala.

“Bilo mi je samo bitno da spasim to dijete, biti čovjek i pomoći drugoj osobi”, dodala je. Navodi da su joj roditelji rekli da je pravi heroj.

Iznenadilo ju je što joj se nisu javili roditelji dječaka kojega je izvukla iz stana.

“Malo sam u šoku, ali to mi nije bitno jer sam napravila dobru stvar”, istaknula je Orlandini.

Kaže kako je cijelo vrijeme, dok je spašavala dječaka, osjećala samo adrenalin.

“U glavni mi nije bilo ništa. Samo mi je bio cilj spasiti dječaka, da ga što prije izvučem iz zgrade od dima jer nisam znala što se moglo dogoditi”, zaključila je Orlandini za Dnevnik Nove TV.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže