Povežite se s nama

Sport

I ovog vikenda brojne sportske aktivnosti na Platku

Objavljeno

na


“Festival sportske rekreacije Platak 2020” donosi još jedan atraktivan vikend za sve ljubitelje prirode i aktivnosti na svježem zraku te tako nastavlja “sportsko – rekreacijsku priču” koja traje već mjesecima i koja ovim vikendom zatvara i kolovoške aktivnosti. Podsjetimo, festival se održava u organizaciji  Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a ovaj vikend namijenjen je ljubiteljima planinarenja i biciklistima.

U subotu 29. kolovoza na svoje će doći planinari jer se, u suradnji sa PD Kamenjak, organizira pohod srednje teškom stazom Platak – Snježnik – Platak, u trajanju od cca 3 sata, a početak je zakazan za 11 sati. Prijave će biti na info punktu prije samog starta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode, trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ te da sudjeluju u programu na vlastitu odgovornost.

Nedjelja 30. kolovoza je dan kada će Platkom zavladati biciklisti jer se, u suradnji sa BK Grobnik, organizira Biciklijada i to na dvije rute: obiteljskoj (lagana ruta dužine 10 km) i sportsko – rekreativnoj (srednje teška ruta dužine 25 km). Prijave će također biti na licu mjesta, a biciklisti će na svoje rute krenuti u 11 sati. Uživanje u vožnji kroz predivnu prirodu je zajamčeno.

Osim aktivnosti na Platku, još jednom podsjetimo i na tjedne aktivnosti u Opatiji. Za one koje vole uživati u morskom zraku, a biti aktivni, KŠR „Gorovo“ pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, u sklopu projekta „Program promicanja sporta i olimpizma u cilju očuvanja zdravlja i zdravstvenog turizma u lokalnim sredinama“ organizira projekt nordijskog hodanja i pješačenja „Povijesnim stazama grada Opatije“ i to za sve zainteresirane, kao i za goste Amadria Park hotela u Opatiji. Nordijsko hodanje i pješačenje namijenjeno je svoj populaciji sudionika gostiju i građana Opatije, a KŠR „Gorovo“ organizira stručno vodstvo i 50 pari štapova za nordijsko hodanje. Aktivnosti se odvijaju još od srpnja, okupljanje sudionika je na trgu Royal, a termini hodanja: utorkom od 9,00 do 10,30 i petkom od 18,30 do 19,30. Sudionici se prijavljuju u hotelu ili prije samo polaska, a program obuhvaća povijesne šetnice grada Opatije. Suradnjom KŠR Gorovo, Amadria Park hotela i Hrvatskog olimpijskog odbora Opatija nudi atraktivan i aktivan sadržaj koji svakako doprinosi kvaliteti turističke ponude Opatije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram