Povežite se s namaNemali broj Riječana proteklih dana na svoje kućne adrese zaprimio je pisma raznih političkih stranaka koji su se kandidirali na izvanrednim parlamentarnim izborima.

Iako je mnogima nejasno otkud političkim strankama privatni podaci građana, naročito u pojedinim slučajevima kad oni nikad nisu bili članovi tih istih stranaka, jedna Riječanka ove srijede obratila nam se ogorčena zbog pisma koje je stiglo na njezinu adresu.

U cijelom toj slučaju najspornija je činjenica da je pismo koje je poslala koalicija IDS – PGS – Lista za Rijeku naslovljeno na Ivanu Toth-Vignu, koja je preminula 21. srpnja 2003. godine.

“Ne znam jesam li više šokirana, ljuta ili da cijelu stvar okrenem na crni humor… Valjda misle da im je program toliko dobar da će i mrtvi uskrsnuti da glasaju. Poslala sam poruku svim čelnicima stranaka da ispričam baku što neće moći doći glasati obzirom da je mrtva već 13 godina, ali nitko mi nije odgovorio. Najveći geg je što sam prošle izbore glasala za njih, ali sad definitivno neću”, rekla je unuka preminule žene te je priložila i fotografiju samog zaprimljenog pisma.