Povežite se s nama

Crna kronika

Ilegalni migrant u Gorskom kotaru je propucan, ima ozljede opasne po život

Objavljeno

na
Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, jučer poslijepodne u Gorskom kotaru blizu Tuhobića ozlijeđen je strani državljanin, za kojeg se pretpostavlja da nezakonito boravi u Hrvatskoj. U Kliničkom bolničkom centru u Rijeci pružena mu je hitna medicinska pomoć. Danas će na teren izaći državno odvjetništvo, javlja HRT.

– Bolesnik je u jedinicu intenzivnog liječenja zaprimljen po učinjenom hitnom operativnom zahvatu. Prilikom ranjavanja zadobio je višestruke ozljede toraksa i abdomena koje su opasne za život. U bolesnika se i dalje provode mjere intenzivnog liječenja sukladno zadobivenim ozljedama – rekla je danas novinarima dr. sc. Lidija Orlić Kabrić, anesteziologinja iz KBC-a Rijeka.

Na mjestu događaja provodi se očevid te su, kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice događaja, uključene sve mjerodavne službe. Iz policije još navode da će zbog tog događaja glavni ravnatelj policije uputiti u Policijsku upravu primorsko-goransku stručni tim Ravnateljstva policije, kao potporu službama na terenu.

– Danas oko 17 sati hrvatska policija postupala je u zaštiti hrvatske granice i došlo je do postupanja u blizini Tuhobića na nepristupačnom terenu prema skupini migranata. Policijski službenici sprečavali su prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju jedan je migrant ozlijeđen. Prema dosadašnjim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja pri upotrebi vatrenog oružja. Po tome će postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo koje će provesti očevid, a jedan dio stručnog tima Ravnateljstva policije već je došao u Rijeku. Ostali će doći sutra, izjavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Dodao je kako je bio u KBC-u Rijeka i razgovarao s liječnicima koji su migranta zbrinuli i operirali. Riječ je o težoj ozljedi, naglasio je, i za takva pitanja novinare uputio na liječnike. O detaljima, kazao je, ne može govoriti dok traje  očevid. Samo je kazao da su ostali migranti u policijskoj postaji, njih petnaestak.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram