Povežite se s nama

Vijesti

Institutu IGH projekt sanacije konstrukcije Krčkog mosta

Objavljeno

naInstitut IGH potpisao je s Autocestom Rijeka – Zagreb ugovor o uslugama provedbe istražnih radova i izrade projekta sanacije konstrukcije Krčkog mosta ukupne vrijednosti 335 tisuća kuna, a rok za izvršenje ugovora je 120 dana od uvođenja u posao, izvijestili su u utorak iz Instituta IGH.

U priopćenju se navodi da je nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave Institut IGH odabran kao najpovoljniji ponuđač za izvršenje usluga specijalističkog pregleda i provedbu istražnih radova te izradu izvedbenog projekta sanacije betonske i asfaltne kolničke konstrukcije ploče iznad malog i velikog luka Krčkog mosta.

Ističe se i da su istražni radovi stanja građevina i projekti sanacija neke od ključnih specijalnosti Odjela za projektiranje konstrukcija Zavoda za projektiranje Instituta IGH gdje trenutno radi trideset stručnjaka. Uz projekt Krčkog mosta ti su stručnjaci trenutno angažirani na desetak većih ugovora sanacije infrastrukturnih prometnih i energetskih te javnih građevina, dodaje se.

Krčki most, koji povezuje otok Krk s obalom kod Kraljevice, otvoren je u srpnju 1980. godine, a gradnja je počela 1976. godine. Most je postao svjetski poznat jer je betonski luk, koji doseže do otoka Sveti Marko, u vremenu gradnje bio najdulji betonski luk na svijetu s 390 metara. Most su gradila poduzeća Mostogradnja i Hidroelektra, javlja Hina.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže