Povežite se s nama

Vijesti

Ipak postoji način kako “izbjeći” propusnice, Božinović šalje uputu gradovima i općinama

Objavljeno

na

Foto: Ivan Klindic


Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel tražio je od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske izuzetak od primjene kontrole propusnica za napuštanje mjesta prebivališta za područje bivše Općine Rijeka koja se sastojala od Rijeke, Kastva, Bakra, Kraljevice, Viškova, Kostrene, Čavla, Jelenja i Klane.

Takav zahtjev je ipak odbijen, ali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ipak je otkrio da postoji način na koji se može ukloniti kontrola propusnica između susjednih gradova i općina.

Moraju, naime, međusobno dogoviti uspostavljanje zajedničkog Stožera civilne zaštite.

“S obzirom na neka manja mjesta koja imaju problema jer ili nemaju banku ili dućan u općini, danas ćemo ići s dodatnom uputom prema stožerima. Postoji članak 18. koji se pod određenim uvjetima može primijeniti tako da se nekoliko jedinica lokalne samouprave formira u jedan zajednički stožer”, rekao je Božinović.

Nakon takve najave već su reagirali iz Grada Labina i općina Kršan, Sveta Nedelja, Pićan i Raša koji su odlučili osnovati zajednički stožer. Zajedničku koordinaciju svojih stožera civilne zaštite već imaju Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga, no ostaje za vidjeti hoće li se to i formalizirati u zajednički stožer.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram