Povežite se s nama

Mozaik

Iz Zajca demantirali Burićev navod da dirigent Matvejeff godišnje košta preko milijuna kuna

Objavljeno

naHNK Ivana pl. Zajca odlučio je reagirati na informaciju iznijetu tijekom jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

“Naime, kako je navedeno u spomenutom izvješću, Hrvoje Burić tom prigodom „podsjetio je kako je svojedobno razgovarao s Blaževićem o angažmanu dirigenta Ville Matvejeffa, čiji je honorar te godine bio preko milijun kuna“.

Riječ je netočnom navodu jer niti je Burić ikada razgovarao s intendantom HNK Ivana pl. Zajca Marinom Blaževićem, a još važnije, niti je glavnom gostu-dirigentu orkestra Opere riječkog „Zajca“  Villeu Matvejeffu ikada, tijekom bilo koje godine njegova angažmana, isplaćen honorar u visini od milijun kuna.

Točno je, naime, da je temeljem svog službenog zahtjeva za ostvarivanjem prava na pristup informacijama  2016. godine, Hrvoje Burić dobio uvid u dokumentaciju „Zajca“ odnosno stvarne iznose honorara Villea Matvejeffa. Tada je Hrvoje Burić mogao doznati i da je tijekom tri godine, 2014., 2015. i 2016., maestro Ville Matvejeff za cijeli niz programa u kojima je sudjelovao kao dirigent, pijanist i čembalist, ostvario honorare u ukupnom netto iznosu 516.995,60 kuna, a što pak u bruttu iznosi 626.661,40 kuna.

Ti su njegovi nastupi uključivali 7 opernih premijera, 16 repriza, 5 koncerata s ukupno 59 izvedenih skladbi (simfonijskih djela, koncerata za solistički instrument i orkestar, uvertira i arija) .

Za usporedbu, brutto plaća šefa dirigenta tijekom tri godine u „Zajcu“ bi iznosila oko 660.000 kuna.

Naravno, sredstva za honorare riječki HNK uvelike osigurava iz vlastitih prihoda dočim se sredstva za plaće osiguravaju iz proračuna Grada Rijeke”, poručuju iz Zajca.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram