Povežite se s nama

Sport

Jedan od tri dijela 47. teniskog turnira Istarska rivijera igra se u Opatiji

Objavljeno

na


Istarska rivijera, najstariji je hrvatski međunarodni teniski turnir. Ove se godine u svom 47. izdanju, igra od 8. do 31. ožujka u Poreču, Rovinju i Opatiji s nagradnim fondom od po 15.000 dolara po turniru. S obzirom na nova pravila ITF-a po kojima su u ždrijebu kvalifikacija 24 igrača, na sva tri turnira organizirat će se pretkvalifikacije.

Treći turnir u Opatiji održava se od 22. do 24. ožujka, glavni turnir igra se od 26. do 31. ožujka. Branko Horvat, direktor turnira Istarska rivijera naglasio je da će ove godine na Istarskoj rivijeri nastupiti ukupno stotinjak igrača. Prvi je nositelj opatijskog turnira Mađar Mate Valkusz, a od domaćih mladih igrača istaknimo Duju Kekeša, Roka Horvata, Franju Raspudića, Patrika Stepanića, Franu Ninčevića.

Sport i rekreacija strateško su opredjeljenje Grada Opatije, godinama podržavamo ovu manifestaciju, a ove smo godine Sportskom savezu grada Opatije prepustili raspored sredstava za javne potrebe u sportu u iznosu od 3 milijuna i  350 tisuća kuna za rad klubova i manifestacije, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić na konferenciji za novinare.

Fernando Kirigin, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije istaknuo je kako je Istarska rivijera manifestacija vrlo bitna za sportsko brendiranje grada te zahvalio Teniskom klubu Opatija na dugogodišnjem djelovanju  i radu s mladima i djecom.

Gordan Širola, predsjednik Teniskog kluba Opatija rekao je da trenutno u klubu ima mnogo perspektivnim malih i mladih igrača od 10 do 15 godina starosti.

Jelena Kostanić Tošić, sportska direktorica HTS-a i sama zna koliko je važno za mlade igrače da se okušaju na ovakvim turnirima i tako otvaraju vrata napretku u karijeri.

Proslavljeni teniski as Nikola Pilić u Opatiji je pronašao svoj dom te naglašava kako je za mlade igrače u usponu važno da zaigraju na ovakvim turnirima jer tu dobivaju prve bodove za ATP ljestvicu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram