Povežite se s nama

Mozaik

Jehovini svjedoci najavili da se vraćaju na riječke ulice

Objavljeno

na

IlustracijaIvan Gržinić kao predstavnik za javne medije (Istra i Kvarner) Jehovinih svjedoka najavio je kako ponovno pokreću svoju javnu službu propovijedanja nakon dvije godine pauze, odnosno vraćaju se na ulice.

“Jehovini svjedoci, poznati u Hrvatskoj već desetljećima po svom javnom propovijedanju, ovog se tjedna vraćaju na gradske ulice i trgove kako bi obnovili svoje javne aktivnosti.

Jehovini svjedoci su u ožujku 2020. obustavili svoje aktivnosti što se tiče javnog propovijedanju zbog pandemije COVID-19, čak i prije nego što su državne vlasti izdale upute u vezi s vjerskim aktivnostima tijekom pandemije.

Diljem svijeta određeni aspekti njihove javne službe nastavljaju se ovog lipnja, sizuzetkom propovijedanja od kuće do kuće, koje je i dalje obustavljeno.

Od sada ih možete ponovno susresti na gradskim ulicama i trgovima s dobro prepoznatljivim pokretnim stalcima s besplatnim biblijskim publikacijama. Uz dopuštenje mjerodavnih institucija, Jehovini svjedoci nastavit će i svoje redovite posjete zatvorenicima.

U svim okolnostima, iako zakon trenutno to ne zahtijeva, Jehovini svjedoci će prilikom obavljanja ovog dobrovoljnog rada nositi masku kao zdravstvenu mjeru predostrožnostiza sebe i druge.

Tijekom protekle 2 godine Jehovini svjedoci nisu bili besposleni. Svoje sugrađane sukontaktirali putem pisama, telefona, te koristeći se različitim virtualnim metodama.

Svi vjerski sastanci su se također održavali tijekom ove dvije godine bez prekida putemvideokonferencija. U travnju ove godine nastavljeni su u kombiniranom formatu (istovremeno osobno i putem videokonferencije)”, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram