Povežite se s namaTko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i koji su razlozi njihove atraktivnosti otkriva dvanaesto po redu istraživanje* o poslodavcima prvog izbora koje provodi MojPosao. U istraživanju je sudjelovalo više od 15.000 ispitanika.

Prema mišljenju većine ispitanika, najpoželjniji poslodavac u 2016. godini je tvrtka dm-drogerie markt d.o.o. s visokih 12,48% bodova. Na drugom je mjestu Lidl Hrvatska d.o.o. k.d. s 4,23%, a na trećem MÜLLER TRGOVINA ZAGREB d.o.o. s 2,35% bodova.

Po prvi put među dvadeset najatraktivnijih poslodavaca našle se tvrtka Rimac Automobili d.o.o. (na devetom mjestu).

Tvrtke koje su osvojile prva dva mjesta jednako su poželjne i muškarcima i ženama: dm-drogerie markt d.o.o. i Lidl Hrvatska d.o.o. k.d., dok se za muškarce na trećem mjestu nalazi INA d.d, a žene su odabrale tvrtku MÜLLER TRGOVINA ZAGREB d.o.o.

I zaposleni i nezaposleni najradije bi radili za dm-drogerie markt d.o.o., Lidl Hrvatska d.o.o. k.d. i MÜLLER TRGOVINA ZAGREB d.o.o., dok ispitanici koji se školuju na drugom mjestu poželjnosti navode tvrtku Google Hrvatska d.o.o., a na trećem Microsoft Hrvatska d.o.o.

Za ispitanike iz Zagreba i okolice u deset najpoželjnijih poslodavaca ušao je i Zagrebački holding d.o.o., dok su ispitanici iz Dalmacije na listu deset najpoželjnijih uvrstili Konzum d.d. i ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.

Stanovnici Istre i Kvarnera među deset najpoželjnijih poslodavaca navode i tvrtke Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o. te Jadran Galenski Laboratorij d.d.

Za stanovnike Sjeverne Hrvatske među top deset poslodavaca našla se i PODRAVKA prehrambena industrija d.d., dok se za stanovnike Središnje Hrvatske u top deset pojavljuje i Belupo d.d.

Stanovnici Istočne Hrvatske su među top deset poslodavaca pozicionirali i KAUFLAND HRVATSKA k.d.