Povežite se s nama

Vijesti

KD ViK na svom YouTube kanalu predstavio “Aglomeraciju za početnike”

Objavljeno

na
KD ViK na svom službenom YouTube kanalu predstavio je seriju kratkih videa pod zajedničkim nazivom „Aglomeracija za početnike“. Cilj serijala je približavanje složene stručne terminologije i pogled iza kulisa jednog od najznačajnijeg u Hrvatskoj te 233.799.649,99 eura bez PDV-a vrijednog infrastrukturnog projekta – „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracija Rijeka“.

S obzirom na to da vodno-komunalna infrastruktura obuhvaća sve komponente sustava vodoopskrbe te sve procese i uređaje koji su potrebni za obradu otpadnih voda, KD ViK želio je široj publici približiti sve sastavne dijelove složenog i cjelovitog sustava koji omogućuje pouzdanu te učinkovitu vodoopskrbu i odvodnju za stanovnike Rijeke te okolnih područja obuhvaćenim ovim projektom. 

Izgradnja i optimizacija ove infrastrukture zahtijeva multidisciplinarni pristup, uključujući planiranje, projektiranje, gradnju, održavanje i upravljanje. Kratki video materijali pojašnjavaju sustave odvodnje, gravitacijske i tlačne cjevovode, kišne preljeve te crpne stanice koji su samo neki od dijelova vodno-komunalne infrastrukture čijom će se nadogradnjom i proširenjem u sklopu projekta značajno unaprijediti ekološki i vodno-komunalni standard u gradu Rijeci te okolnim područjima obuhvaćenim zahvatima na komunalnoj infrastrukturi. 

Razumijevanje tehničke složenosti projekta nužno je za razumijevanje njegovog značaja i dugoročnih koristi za zajednicu u ekološkom, društvenom, socijalnom i ekonomskom smislu te stoga KD ViK poziva sve građane da se pretplate službeni You kanal KD ViK Rijeka jer će se lista kratkih videa „Aglomeracija za početnike“ uskoro proširivati i novim materijalima.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram