Povežite se s nama

Izbori

Kirigin: Siguran sam da Opatijci neće nasjesti na jeftine trikove Dujmića

Objavljeno

na
Slučaj podjele letaka s klevetničkim izjavama na području Opatije izazvao je veliku pažnju javnosti. Nakon što je tijekom petka uhvaćen jedan muškarac kako te letke dijeli, prijavljen je policiji, a pred kamerom je imenovao SDP-ovca Fernanda Kirigina, kao naručitelja te usluge.

Kirigin je reagirao tijekom dana te demantira da ima ikakve veze s time, pa pčito policijska istraga morati pokušati utvrditi tko zaista stoji iza izrade i podjele tog letka.

Prenosimo reagiranje Fernanda Kirigina u cijelosti:

“Prljavi i dalje igraju prljavo. Konačno je vidljiv rezultat kampanje mog protukandidata Ive Dujmića, koju dosljedno provodi od samog početka. Počelo je neobičnom najavom ulaska u kampanju, gdje je pobrojio sve svoje nekretnine i najavio kako očekuje napade protukandidata. Nastavilo se grafitima “Dujmić je lopov” u Ičićima koje je slučajno prvi otkrio upravo – Ivo Dujmić. Sljedeći korak bio je pamflet koji navodno iznosi klevete o gradonačelniku Dujmiću, iako se radi o tezama koje su već dugo vremena poznate i prisutne u javnom prostoru. Neke od njih, kao imovinu svoje obitelji, iznio je sam gradonačelnik Dujmić. I konačni čin te drame bilo je današnje priznanje osobe za koju je jasno da ne zna ni što govori niti o kome govori, budući da nije uspjela zapamtiti niti ime onoga kojeg je trebala “ocrniti”. I zanimljivo, ponovo su “mjesto radnje” – Dujmićevi Ičići…

Mislim da je svima jasno da se radi o izrežiranoj farsi od strane Dujmićevih PR agenata, jer je odmah osvanuo profesinalno montirani video-prilog sa namontiranom muzikom na gradonačelnikovoj Facebook stranici. Drugi kandidati iznijeli su kako iza toga stoji kontroverzni spin-doktor Ive Sanadera, Ratko Maček, što me ne bi iznenadilo prema “autorskom pečatu”. No, u konačnici, nije važno tko je osmislio ovaj napad na mene u samom finišu kampanje, važno je tko ga je na kraju “potpisao”. A te će osobe snositi i pravne posljedice. Zato ću podnijeti kaznenu prijavu protiv osobe koja je iznijela neistinit navod da je po mom nalogu dijelio letke sa spornim sadržajem protiv Ive Dujmića, jer je počinio kazneno djelo klevete iz članka 149. Kaznenog zakona. Jednako tako, pokrenut ću privatnu tužbu protiv gradonačelnika Dujmića koji je objavom te profesionalne snimke koju je najvjerojatnije nekome i platio počinio kazneno djelo uvrede po članku 147. istog Zakona.

Siguran sam da moji sugrađani neće nasjesti na jeftine trikove kojima moj protukandidat pokušava odvući pažnju javnosti od nedostatka sadržaja njegove kampanje”, poručio je Kirigin.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram