Povežite se s nama

Vijesti

Komadina brani Mamulu: Izvrću mu se riječi, dodaju zarezi i mijenja kontekst

Objavljeno

na

Komadina i Mamula (foto: Goran Kovačić/PIXSELL)Izjava koju je dožupan Primorsko-goranske županije Petar Mamula dao tijekom služenog posjeta Republici Srbiji za jednu tamošnju TV postaju izazvala je prilično veliku pažnju javnosti. Priču o tome prenijelo je i više nacionalnih medija, a čak je bila i peta najčitanija vijest na Index.hr-u, koji se nalazi na samom vrhu posjećenosti kad su u pitanju hrvatski portali.

“Ove godine smo došli s jednim društvom iz jednog malog mjesta iz Gorskog kotra iz Primorsko goranske županije, iz Gomirja, iz zapravo najzapadnijeg mjesta srpskog u, ajmo reći, Republici Hrvatskoj”, glasi izjava Mamule tijekom posjete Festivalu trube u Guči. Demantirao je da je takve riječi ikad izgovorio, no sve se ipak prilično jasno čuje na video snimci.

Župan Zlatko Komadina je na nedavnoj sjednici Županijske skupštine izrazio sumnju da je Mamula dao takvu izjavu, pa smo ga zamolili za komentar i sad nakon što je evidentno na video snimci da je navedene riječi zaista izgovorio njegov dožupan.

“Neka je na čast svima koji izvrću riječi, pomiču zareze i mijenjaju kontekst, ne bi li politički poentirali”, poručio je kratko Komadina te je ovom prilikom citirao i Ivu Andrića: “Jadan je onaj koji mora drugoga poniziti kako bi sebe uzdigao.”

Na ovu spornu Mamulinu izjavu reagirao je također gradonačelnik Vrbovskog, koji je na tu funkciju izabran kao nezavisni kandidat. “Kako na području Grada Vrbovskog živi  gotovo 36% pripadnika srpske nacionalne manjine, u proteklom je periodu u Statut Grada Vrbovskog u potpunosti implementiran Ustavni zakona o pravima nacionalnih manjina. Kao gradonačelnik Vrbovskog na prošlim sam izborima dobio gotovo 50% glasova u dijelovima gdje pripadnici srpske nacionalne manjine žive u većini. Implementacija Ustavnog zakona dogovorena je s predstavnicima nacionalnih manjina na najbolji mogući način i za Hrvate i za Srbe što znači da će se dvojezični natpisi postaviti u ukupno tri od devet mjesnih odbora gdje Srbi čine većinsko stanovništvo. Također ističem da su pripadnici srpske nacionalne manjine u potpunosti zastupljeni u izvršnom i predstavničkom tijelu.”

“Stoga ću zasad reći samo da je izjava Petra Mamule, zamjenika župana iz reda srpske nacionalne manjine u najmanju ruku neprimjerena dok se uskoro ne vidi da li Petar Mamula provodi politiku župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine i SDP-a ili župan Zlatko Komadina provodi politiku Petra Mamule”, poručio je Dražen Mufić u razgovoru za Fiuman.hr.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram