Povežite se s nama

Mozaik

Korzo prepuno Riječana na paljenju blagdanske rasvjete

Objavljeno

na


Službeno je počelo najljepše doba u godini – ono blagdansko. Paljenjem prve Adventske svijeće na velikom vijencu na Trgu Ivana Koblera i blagdanske rasvjete na nekoliko gradskih lokacija počeo je najčarobniji Advent na Kvarneru – Rijeka Advent.

Nakon paljenja prve Adventske svijeće prigodni program na Trgu Ivana Koblera nastavlja se, a za dobru atmosferu do dugo u noć zaduženi su Techno Vikingsi i DJ Voljen. Uvertira u paljenje blagdanske rasvjete na Korzu bio je izvrstan nastup performera na štulama Close act iz Nizozemske, a svjetlosna dekoracija obasjala je tradicionalni sajam na kojem će svaki posjetitelj naći prigodni poklon za svoje najmilije povodom nadolazećih blagdana. Brojne rukotvorine, domaći pripravci i slastice smjestile su se na adventske kućice duž gradske žile kucavice i još jednom donijele pravu blagdansku čaroliju.

Ri gastro Advent na Trgu Riječke rezolucije i na Trgu 128. brigade HV ponovo je zamirisao gradom te time pozvao brojne posjetitelje na neku od gastro delicija, koja će zadovoljiti i ono najzahtjevnije nepce, a ni prigodnih zimskih napitaka ne nedostaje. Tako se u ponudi nalazi nekoliko vrsta gina, zimskih koktela i rakije. Na Trgu Riječke rezolucije večeras će vas zabavljati Aurora izvodeći najveće domaće i strane hitove.

Nakon veličanstvenog paljenja blagdanske rasvjete na glavnoj gradskoj šetnici brojni posjetitelji su se uputili prema HNK Ivana pl. Zajca, gdje je paljenjem nove svjetlosne dekoracije započelo drugo izdanje Adventiranja kod Kazališta. Violina u stiliziranoj interpretaciji visine preko četiri metra, obasuta tisućama lampice te izvrsni gastro program zasigurno će i ove godine Adventiranje kod Kazališta pretvoriti u omiljeno adventsko okupljalište kako domaćih tako i stranih posjetitelja, a danas na pozornicu izlazi SuperCover band.

Prava zimska idila i božićna čarolija “okupirale” su brojne gradske lokacije i unijele toplinu svakom posjetitelju i označile početak ovogodišnjeg Rijeka Adventa.

Nakon današnjeg velikog otvorenja, sutra ne propustite paljenje nove blagdanske rasvjete u 19 sati na Trsatskom kaštelu, koji će se i ove godine pretvoriti u pravu božićnu bajku.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže