Povežite se s nama

Vijesti

Kreće izgradnja nove velike garaže u centru Opatije

Objavljeno

na
Ugovor o izvođenju radova na izgradnji garaže danas su potpisali član uprave tvrtke Opatija 21 d.o.o. Mladen Sinožić i predsjednik Uprave GP Krk Sanjin Purić. Investitor izgradnje garaže Gorovo je gradska tvrtka Opatija 21, a sredstva su osigurana kreditom HBOR-a u iznosu od 4,9 milijuna eura, uz jamstvo Grada Opatije.

– Izgradnja garaže Gorovo u dobroj će mjeri riješiti pitanje nedostatka parkirnih mjesta u središtu Opatije. Isto tako, u namjeri da područje Gorova ponovno zaživi kao javni prostor, na vrhu garaže bit će postavljeno prikladno urbano igralište. Molimo sve građane i poslovne subjekte u blizini za razumijevanje tijekom trajanja radova, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin prilikom potpisivanja ugovora.

Garaža će imati 221 parkirno mjesto na četiri etaže. Tlocrtna površna garaže je 2049 m2, a brutto površina građevine 6729 m2 na četiri etaže, od kojih je etaža 0 djelomično natkrivena, a etaža 1 nenatkrivena. Ulaz u garažu za donje etaže bit će iz Ulice Jurja Dobrile, a izlaz na spoju Ulice Vladimira Nazora i Ulice Drage Gervaisa. Etaža +1 će imati vlastiti ulaz i izlaz s Ulice Drage Gervaisa.

U garaži Gorovo će biti 13 parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom i 4 mjesta rezervirana za punionice za električna vozila. Garaža će biti betonske i armirano-betonske konstrukcije, a prema Ulici maršala Tita prikladno ozelenjena. Nakon izgradnje garaže, Uica Vladimira Nazora postat će jednosmjerna i to u suprotnom smjeru u odnosu na trenutno odvijanje prometa.

Rok za završetak radova je 14 mjeseci.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže