Povežite se s nama


“Krenuo je proljetno-ljetni dio događanja na Platku”, tim riječima zamjenik župana Marko Boras Mandić započeo je konferenciju za novinare na temu Platka i manifestacije koja će se održati ovu subotu.

“Imali smo izuzetno uspješan prvi maj, oko 2000 posjetitelja i  takvim tempom nastavljamo. Sinonim za Platak je zima i skijanje, ali cilj Platka je ovaj ljetni dio sezone te očekujemo i veći broj posjetitelja. U prošloj zimskoj sezoni smo imali skoro 90 000 posjetitelja, vjerujemo da ćemo te trendove nastaviti i tokom ljetnih mjeseci. Naša je obveza da infrastrukturu koju smo napravili popunimo i sadržajima te da ambiciozno zakoračimo i na veća tržišta, da dovodimo posjetitelje tokom cijele godine, ne samo turiste već i domaće. Vizija Platka je doista ambiciozna, malo regija u svijetu ima ovakav spoj mora, gorja, planina. Tu poziciju želimo maksimalno iskoristiti, da ta priča živi cijelu godinu i da iziđe iz okvira Kvarnera, Gorskog kotara  ali i cijele Hrvatske. Želimo građanima omogućiti prvoklasan doživljaj te povezati Platak i NP Risnjak, da Platak bude ulaz u NP Risnjak”, zaključio je zamjenik župana.

Pročelnik Valerij Jurešić je rekao da udvostručenje prometa iz godine u godinu pokazuje potencijal Platka kojem popularnost raste upravo zahvaljujući brojnim sadržajima. “Uvjeti su stvoreni, popunjava se kalendar Platka, što pokazuje da smo na pravom putu i vidimo kolika je korist za zajednicu, cijelu Primorsko-goransku županiju ali i šire”.

Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić naglasila je da se svaka investicija pokazuje opravdanom  i zahvalila se svima koji rade na novim i boljim sadržajima, dok je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič rekao da se upravo dovršava i trim staza na Platku.

Vertikalno lice Platka najavila je Roberta Dragičević iz Društva sportske rekreacije Kvarner. “Ovo je proljetno lice Platka, otkrit ćemo ono  trkačko i biciklističko lice, pozivamo sve rekreativce da nam se pridruže, obitelji i djecu”, rekla je Dragičević.

Manifestacija započinje trail utrkom od 5 km, start je u 10 sati, biciklističke trke počinje u 12.30 sati, a sve se dešava na dnu staze Radeševo. Najmlađi posjetioci  moći će sudjelovati  u sportsko-kreativnoj radionici te izraditi unikatne medalje od drva za pobjednike utrka. Svim studentima Sveučilišta u Rijeci Studentsko sportsko društvo Nautilus i Riječki športski sveučilišni savez osigurali su besplatno sudjelovanje na svim utrkama te prijevoz autobusom.

Satnica:

09:00 PREUZIMANJE STARTNIH BROJEVA
10:00 TRAIL UTRKA
11:00 SPORTSKO-KREATIVNA RADIONICA ZA DJECU +4g
11:00 ZABAVNI PROGRAM nastup Two stupid dogs
12:30 START MTB UTRKA
15:00 PROGLAŠENJE POBJEDNIKA