Povežite se s nama

Mozaik

Ljeto na Školjiću donosi 26 radionica

Objavljeno

na
S dolaskom ljeta završava školska godina, a to znači da je vrijeme za nova znanja, ideje te nova prijateljstva na još jednom Ljetu na Školjiću, manifestaciji koja više od dvadeset godina okuplja djecu i mlade. Ove godine, Ljeto na Školjiću održat će se od 29. lipnja do 17. srpnja, a okupit će devet organizacija, koje predvodi Centar tehničke kulture Rijeka kao glavni organizator.

Bogati program uz CTK Rijeka pripremaju Akademsko astronomsko društvo – Rijeka, Fotoklub Color, Hrvatski savez brodomaketara, Maketarski klub Zeppelin, Open Mind, RI Eko Rijeka, Park prirode Učka, Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci i Kreativni kolektiv Kombinat.

Ljeto na Školjiću financijski podupiru Grad Rijeka i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U prvom tjednu astronomska večer i eko radionica

U prvom tjednu Ljeta na Školjiću očekuju nas radionice Mindfulness, Tečaj za voditelja brodice, Glagoljajmo ekološki i Astronomska večer.

Za predškolarce i učenike od 1. do 3. razreda OŠ namijenjena je radionica Mindfulness na kojoj će djeca na jednostavan način vježbati unaprjeđivanje koncentracije, pamćenja i pažnje. Radionicu predvodi naš partner Open Mind.

Za učenike od 1. do 5. razreda namijenjena je radionica ekologije Glagoljajmo ekološki koju će provesti Udruga RI Eko Rijeka. Glagoljajmo ekološki je radionica koja se istovremeno bavi glagoljicom i ekologijom.

Akademsko astronomsko društvo održat će Astronomske večeri u Astronomskom centru Rijeka i to za učenike od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda kada će istražiti svemir.

Nešto stariji, oni od 16 i više godina mogu u sklopu Ljeta na Školjiću završiti Tečaj za voditelja brodice.

U drugom tjednu foto radionica i 3D matematika

Drugi tjedan započinjemo radionicom Genijalna tvornica gdje će učenici od 5. do 8. razreda provesti 5 zabavnih dana ispunjenih programiranjem, robotikom i stvaranjem zanimljivih projekata. Radionica Daj 5 za reciklažu kroz praktičan rad i kreativne igre upoznaje polaznike s načinima odvajanja otpada i recikliranja te ih odvodi u obilazak edukativne staze Parka prirode Učka. Radionice su namijenjene učenicima od 1. do 5. razreda osnovnih škola.

Mladi od 15 do 30 godina će ući u svijet 3D skeniranja uz radionicu Uvod u 3D skeniranje koju će provoditi Hrvatski savez brodomaketara. Zanimaju li vas minijature, radionica Maketarstvo je kao stvorena za vas. Namijenjena je učenicima od 1. do 8. razreda, a provodi ju MK Zeppelin.

Matematika i 3D print – Zvuči nestvarno, ali izvedivo na radionici 3D matematika u stvarnom i virtualnom svijetu namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda. Radionicu provodi Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci.

CTK Rijeka u ovom tjednu polaznicima nudi radionicu Micro:bit – Boson kit namijenjenu učenicima od 5. do 8. razreda i savršena je za početnike u svijetu programiranja i elektronike. Za mlade od 15 do 30 godina nudi radionicu Osnove hardware-a i radionicu Mini filmska škola. Foto klub Color pripremio je Foto radionicu za učenike od 5 do 8. razreda.

U trećem tjednu roboti napadaju

Posljednji, treći, tjedan ovogodišnjeg Ljeta na Školjiću nudi jedanaest radionica. Učenici od 5. Do 8. razreda će ući u svijet 3D modeliranja uz radionicu 3D modeliranje koju će provoditi Hrvatski savez brodomaketara. HSB organizira i radionicu Moja mala barka na kojoj će učenici od 3. do 6. Razreda izraditi svoj model barke. Mladima od 15 do 30 godina nudi se radionica Od ideje do prototipa, koju, također, predvodi HSB.

Ukoliko volite legiće i robote onda je radionica Roboti napadaju idealan odabir. Namijenjena je učenicima od 1. do 4. razreda. Oni nešto stariji, učenici od 4. do 8. razreda naučit će programirati u Pythonu, a učenici od 5. do 8. razreda mogu upisati radionicu Micro:bit i micro:maqueen ukoliko žele složiti i isprogramirati autić.

CTK Rijeka mladima od 15 do 30 godina u zadnjem tjednu nudi radionice Escape room, Grafički dizajn i Excel za mlade. Naši partneri KK Kombinat su mladima od 14 do 30 godina pripremili kreativne radionice Izrada eko torbi na kojoj će polaznici ukrašavati platnene torbe, dok će na radionici Izrada lutke (Karolina – Riječka kapljica) kreirati, iskrojiti i sašiti svoju lutku.

Završna svečanost održat će se u petak, 17. srpnja.

Upisi su otvoreni na web-stranicama Centra za tehničku kulturu Rijeka do popunjenja radionica ili dva dana prije početka radionice. Sve radionice koje se održavaju u prostorima CTK Rijeka dostupne su osobama s poteškoćama u kretanju.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram