Povežite se s nama

Vijesti

Lučka uprava planira na Delti terminal za kruzere do 360 metara

Objavljeno

na
Lučka uprava Rijeka priprema novi projekt putničkog terminala na Delti, koji bi mogao primati najveće brodove, do 360 metara, doznaje se od ravnatelja Lučke uprave Rijeka Denisa Vukorepe.

– U tijeku smo izrade idejnih rješenja, a jako brzo ćemo ići prema Gradu Rijeci radi izmjene prostornog plana, koja je pretpostavka za taj projekt, a onda bismo krenuli u iznalaženje financijskih sredstva za završetak tog projekta, rekao je.

Vukorepa je rekao da je prvotno je putnički terminal trebao biti u blizini Molo Longa, s morske strane, no, zbog svih događanja u središtu grada to bi stvaralo dodatne gužve.

Stoga su, kaže, uzete u obzir sve pretpostavke i došlo do zaključka da bi novi putnički terminal bio ispod pročišćivača na Delti, javlja Hina.

Taj prostor nudi dovoljno mjesta za parking tj. za autobuse, izlazak i ulazak u grad i na autocestu, a u blizini su i sadržaji u centru grada, tržnica, koje gosti vole posjetiti.

Rekao je da je na sadašnjem putničkom terminalu moguće je prihvatiti brodove do 300 metara, a novi terminal mogao bi primati brodove do 360 metara, imat će ro-ro rampu za prihvat trajekata, brodova s bočnim rampama i drugih.

Dodao je da će prostor na Delti s novim terminalom dobiti posve novu dimenziju.

Što se tiče financiranja, Vukorepa je rekao da kada se izradi sva projektna dokumentacija i dođe do faze građevinske dozvole, nije problem naći financijera, koji je zainteresiran graditi i koristiti terminal.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže