Povežite se s nama

Kultura

Manifestacija “Ime joj je žena” povodom Osmog marta

Objavljeno

na


Povodom Međunarodnog dana žena, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u petak 6. ožujka u 18 sati održat će se Manifestacija „Ime joj je žena“. U programu koji je rezultat prve suradnje projekta „Rijeka – zdravi grad“ i Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, sudjelovat će mlade operne pjevačice, te članice kreativnih radionica 50+ i udruge „Nada“, čijim će izložbama radova događaj i započeti. Održat će se i modna revija Riječke industrije odjeće RIO, u organizaciji modne agencije Tara Glamour iz Rijeke.

Manifestacija Ime joj je žena u sklopu obilježavanja međunarodnog Dana žena ove je godine po prvi put udružila snage projekta „Rijeka – zdravi grad“ i Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc.

„Pokušavamo objasniti da kazalište ne čini samo umjetnički dio, već je osjetljivo i na zbivanja u društvu, na političke i ekonomske probleme. Upravo zato se želimo proširiti izvan kazališta i sudjelovati u brojnim nekazališnim projektima, a jedan od njih je i ova manifestacija povodom obilježavanja Dana žena“- rekao je ravnatelj opere HNK  Ivana pl. Zajca, Marin Blažević. Članice Opere HNK Ivana pl. Zajca izvest će prigodni program u kojem će nastupiti: Ivanica Vunić, Vanja Zelčić i Angela Nujić, uz klavirsku pratnju Ane Anconelli. Sudionicama će ruže uručiti Marko Pahor, sin  prvaka kazališta pok. Galiana Pahora. Program će voditi popularni riječki kazališni glumac Dražen Mikulić.

Bogati program počinje u petak, 6. ožujka u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u sklopu kojeg će se održati i modna revija riječke industrije odjeće RIO, čije će kreacije nositi članice kreativnih radionica 50+ i članice udruge „Nada“, a u organizaciji modne agencije Tara Glamour iz Rijeke, a nmastupit će i Klapa Trsat.

Kreativna radionica 50+ nastala je u sklopu rada interesne grupe građana za unapređivanje kvalitete života starijih osoba „Rijeka – zdravi grad“, a njihovi članovi sudjeluju u raznim akcijama. 

Ovogodišnji angažman, po prvi put je posvećen članicama udruge Nada, ženama operiranim od karcinoma dojke.  Manifestacija Ime joj je žena dio je projekta Ljepota i ljubav ne znaju za godine. Program počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan. 

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram