Povežite se s nama


Jučer su policijski službenici prometne policije na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježili 128 prometnih prekršaja. Najviše ili 38 prekršaja je bilo prekoračenja brzine, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te niz drugih prometnih prekršaja.

Izdvajamo  65-godišnjaka koji je oko 11 sati u Jušićima na matuljskom području izazvao prometnu nesreću u kojoj srećom nije bilo ozlijeđenih osoba. Pri koncentraciji alkohola od 1,92 g/kg upravljao je VW golfom te krećući unatrag udario u parkirano osobno vozilo.

U vožnji pod utjecajem alkohola noćas oko 00.40 sati na opatijskoj Novoj cesti zaustavljen je 37-godišnjak koji je teretnim vozilom Peugeot partner upravljao s koncentracijom alkohola od 1,87 g/kg.

Nadalje, policija je sinoć oko 20.20 sati na Kučićkom putu u Rijeci zaustavila teretno vozilo kojim je upravljao 58-godišnjak te je utvrđeno kako je vozilu istekla prometna dozvola u ožujku ove godine.

Isto tako s nevažećom prometnom dozvolom od svibnja ove godine, dan ranije u Malom Lošinju zaustavljen je 20-godišnjak koji je upravljao motociklom. Osim nevažeće prometne dozvole za motocikl policija mu je utvrdila još jedan prometni prekršaj, odnosno da spomenutim vozilom upravlja prije stjecanja prava za upravljanje ovom kategorijom vozila.

Sudionici u prometu koje je policija zatekla u počinjenju prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.