Povežite se s nama


Kao što je poznato u prvom mjesecu je od strane Vlade Republike Hrvatske povjerenikom Općine Matulji imenovan gospodin Alen Host, čije je zadaća vođenje Općine Matulji do prijevremenih izbora. Isti se moraju održati 90 dana od imenovanja povjerenika, te se nadamo da će Vlada RH raspisati izbore u čim kraćem roku.

Općinski ogranak HDZ-a Matulji podržava rad povjerenika, te mu stoji na raspolaganju. “Podržavamo inicijativu povjerenika da za isti stol okupi sve predstavnike stranaka koje djeluju u Općini Matulji, a bilo bi dobro da je i prethodna vlast u Matuljima djelovala na taj način, pa bi se vjerojatno ne bi niti dogodili ovi prijevremeni izbori koji će dodatno osiromašiti proračun Općine Matulji. Napominjemo da se za te novce moglo osigurati školske udžbenike za barem 70 % osnovnoškolaca na području Općine, a upravo su besplatni školski udžbenici za prvašiće bili jedan od amandmana HDZ-a”, rekao je povjerenik matuljskog HDZ-a Vedran Grgurić i naglasio: “Krivca za prijevremene izbore vidimo isključivo u gospodinu Čikoviću, koji nije bio spremen na razgovore, na kompromise, te je povukao proračun prije samog izglasavanja istog.”

Na pressici je posebno naglašeno kako će općinski ogranak HDZ-a Matulji samostalno izaći na predstojeće izbore, odnosno sa listom Domoljubne koalicije. Lista će biti složena po kriteriju kvalitete, istovjetne zastupljenosti gornjeg i donjeg matuljskog kraja, te uz spoj mladosti i iskustva očekuje ostati vodeća stranka u općinskom Vijeću, s obzirom na to da su u prošlom sazivu Vijeća imali 4 općinska vijećnika. Također, zalagat će se za riješavanje nagomilanih problema u Općini Matulji, te za poboljšanje životnog standarda svih žitelja Općine Matulji.

“Što se tiče načelničkog tima koji će se birati zasebno. Općinski ogranak HDZ-a Matulji drži da je došlo krajnje vrijeme da se ideološke i međustranačke različitosti stave u drugi plan, te da se iskaže zajedništvo za Bolje Matulje i stoga dajemo punu potporu nadstranačkom načelničkom timu na čelu sa gospodinom Miodragom Šarcem, te također vjerujemo u pobjedu tog tima s obzirom da ga podržava ukupno 5 različitih opcija u Općini Matulji”, zaključio je Grgurić.