Povežite se s namaŽupan Zlatko Komadina sa suradnicima, ravnateljem Alenom Vukelićem, profesorima i učenicima obišao je danas nove prostore Medicinske škole. Medicinska škola preseljena je nakon niza godina podstanarstva u Sušačkoj gimnaziji, u novi prostor od 5300 kvadratnih metara, čime će se omogućit unapređenje kvalitete obrazovnog procesa učenika medicinske škole.

U tim prostorima dosad je bila smještena Strojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja, koja se preselila u zgradu koju zajednički koriste Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja i Prometna škola.

Župan Komadina istaknuo je kako je obzirom na stečene uvjete za mogućnost korištenja ove zgrade dužnost Županije bila osigurati adekvatne prostore najvećoj strukovnoj srednjoj školi u Županiji, te je to ujedno nakon par desetljeća i prva nova srednja škola ovog karaktera. Pritom se Komadina nadovezao kako su Strojarsko brodograđevnoj školi, koja nije imala dovoljno učenika za prostore ove velike zgrade s obzirom na sve manje interesa koje vlada za proizvodna zanimanja, uređeni novi adekvatni prostori.

Župan je izjavio kako je u zadnje četiri godine uloženo oko 10 milijuna kuna u renoviranje zgrade, pa je tako promijenjena fasada, stolarija i krov, izvršeno je unutrašnje uređenje s kompletnim obrtničko-instalaterskim radovima, uz opremanje škole u vrijednosti milijun kuna. Također je spomenuo kako se u neposrednoj blizini u području KBC-a nalazi laboratorij, koji je uređen prije par godina.

“Time je omogućena kvalitetna nastava za potrebe procesa u zdravstvu, čime se prilagođavamo potrebama u svijetu rada. Činjenica je da nedostaje medicinskih sestara i drugog medicinskog osoblja. I danas, uz 8000 zaposlenih u zdravstvu, ovo je nužan infrastrukturni školski objekt”, zaključio je Komadina.

Ravnatelj Vukelić naveo je kako je uređeno 18 učionica, sa 6 specijaliziranih kabineta, čime se uvelike olakšava rad učenika te tako utječe na njihova postignuća. Nastava će se odvijati u dvije smjene obzirom da postoji 31 razredno odijeljenje, te budući da medicinske sestre prema zadanom kurikulumu imaju specifičan oblik nastave, gdje cijelo jutro imaju nastavu u bolnici a popodne u školi.

“Učionice su opremljene s interaktivnim pametnim pločama, primjerene 21. stoljeću, što je način kojim se danas postižu izvrsni rezultati u obrazovanju”, izjavio je Vukelić.

Posebno zahvala upućena je Jadran galenskom laboratoriju koji je omogućio kamion za prijevoz opreme i sredstva za plaćanje studenata koji su pomagali u opremanju škole.

Uz župana, su u ime Primorsko-goranske županije svečanosti prisustvovali i zamjenica župana Marina Medarić te pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.