Povežite se s nama

Crna kronika

Muškarac u ime druge žene podignuo kredit u banci

Objavljeno

na
Kaznenom prijavom za počinjenje kaznenog djela računalna prijevara i nedozvoljena uporaba osobnih podataka završeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici II. policijske postaje Rijeka, u suradnji sa službenicima Policijske postaje Garešnica iz Policijske uprave  bjelovarsko-bilogorske.

Riječ je o istraživanju kojim je utvrđeno da je početkom listopada 2019. godine 45-godišnji hrvatski državljanin na internetu objavio lažni oglas o povoljnom kreditu. Na isti se javila 51-godišnja hrvatska državljanka kojoj se osumnjičenik u komunikaciji lažno predstavljao kao službenik banke u Hrvatskoj te joj proslijedio dokumentaciju za ishodovanje kredita i tražio uz to njene osobne podatke.

Oštećena je povjerujući mu dostavila zatraženo, no, kako se osumnjičenik u narednom razdoblju više nije javljao, mislila je da do ostvarenja kredita nije došlo jer traženi novac nikad nije dobila. Međutim, kada je nakon određenog vremena zaprimila uplatnice iz banke u kojoj nema poslovni račun, provjerom je utvrdila kako je na njeno ime ostvaren kredit u iznosu od oko osam tisuća kuna. Osumnjičeni 45-godišnjak je zbog sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram