Povežite se s nama

Mozaik

Na blagdan Vele Gospe u moru na Kantridi zaplutala golema krunica

Objavljeno

na
Nakon što se 15. kolovoza 2019. godine u moru pred plažom Igralište na riječkoj Kantridi ukazala Gospa od supa, veslajući na supu i mašući vjernicima, svake se godine na istom mjestu, na blagdan Vele Gospe, obilježava ovo ukazanje i slavi „Gospa od supa“.

Organizatori obilježavanja ove su godine ponudili posjetiteljima plaže poseban osvježavajući program, prikladan za vruće dane ovogodišnjeg kolovoza.

Naime, danas je na ovoj lokaciji, na samom mjestu nekadašnjeg ukazanja, u moru, postavljena golema plutajuća krunica, koja je oplemenila plažu Igralište ovim dodatnim sadržajem.

Vjernici tijekom velikog blagdana mogu izmoliti krunicu plivajući u svježem moru ili jednostavno mogu sjedeći na plaži uživati u pogledu na šarenu nisku koja pluta u moru. Kako organizatori navode, vjernici pritom čuvaju svoje zdravlje hladeći se u moru i štiteći se od toplotnih udara, a zaštićeni su i od moguće infekcije Covid-om od čega postoji opasnost u ostalim prenapučenim svetištima.

Kantrida se ovime potvrđuje kao nova destinacija vjerskog turizma, a za razliku od ostalih svetišta kao temelj ima čvrste i neporecive dokaze samog ukazanja Gospe od supa koje je zabilježeno video kamerom prije tri godine i dostupno je na službenim stranicama Gospe od supa: www.gospaodsupa.com

Podsjetimo, na prvu obljetnicu ukazanja, 2020. godine, postavljen je uz plažu privremeni spomenik, točnije sup daska s likom Gospe od supa, pred kojim su se Riječani i Riječanke i ostali posjetitelji plaže mogli pomoliti, zapaliti svijeću ili ostaviti dar.

Druga obljetnica ukazanja proslavljena je 2021. prigodnom prodajom suvenira s likom Gospe od supa. Unatoč zabranama rada mnogih objekata tijekom pandemijskih godina, novonastalo i još nepriznato svetište Gospe od supa nije podleglo mjerama restrikcije.

Tijekom cijelog današnjeg dana posjetitelji riječke plaže Igralište imaju priliku prisustvovati trećoj obljetnici ukazanja Gospe od supa i uživati u molitvama u moru ili u pogledu na golemu krunicu, jedan od najvećih simbola vjere.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže