Povežite se s nama

Vijesti

Na Ekonomskom fakultetu započeo 4. EFRI International Business Workshop

Objavljeno

naInternacionalizacija hrvatskih fakulteta projekt je od strateškog značenja koji ima za cilj poboljšanje kvalitete i relevantnosti studijskih programa, kao i cjelokupnog visokog obrazovanja. U proteklih deset godina zabilježen je visok stupanj internacionalizacije europskih visokih učilišta što je dovelo do značajnog povećanja kvalitete obrazovanja i napretka u razvoju znanstvenih istraživanja u većini zemalja Unije. 

U sklopu cjeloživotnog učenja Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, pod vodstvom doc. dr. sc. Tomislava Galovića, započeo je u ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine 4. EFRI International Business Workshop, petodnevni međunarodni program na engleskom jeziku koji okuplja strane studente s preddiplomske i diplomske razine studija.

Programom se, koncipiranom od 4 modula, unapređuje poslovna komunikacija, vještine i znanje studenata iz područja međunarodnog poslovanja/međunarodnog pregovaranja, što ih čini kompetitivnim na tržištu rada, te rezultira direktnim doprinosom kako za akademsku tako i za cjelokupnu zajednicu. Uspješnim završetkom Programa studenti dobivaju 6 ECTS bodova. 

Nakon dobrodošlice Voditelja programa sve okupljene pozdravio je prof. dr. sc. Saša Žiković, prodekan za znanost i poslijediplomske studije te član Uprave Fakulteta koji je istaknuo da osim programa EFRI IBW Ekonomski fakultet u Rijeci već dugi niz godina izvodi studijske programe na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini na engleskom jeziku, uspješno surađuje s Fakultetom za upravo Sveučilišta u Ljubljani na prvom Združenom doktorskom studijskom programu Upravljanje i ekonomika javnog sektora te se može pohvaliti više od desetljeća dugom tradicijom Ljetne škole EFRI koja okuplja mlade iz cijelog svijeta.

U ime Županije govorio je izv. prof. dr. sc. Ljudevit Krpan, pročelnik PGŽ koji je pohvalio Ekonomski fakulteti Rijeci kao centar znanja, izvrsnosti i cjeloživotnog učenja koji već niz godina razvija partnerski odnos sa Županijom kroz vrlo uspješne zajedničke projekte i istraživanja.

Na kraju svečanog otvorenja, Barbara Olenik Staničić, voditeljica Odjela za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize u HGK ŽK Rijeka osvrnula se na važnost cjeloživotnog obrazovanja u poslovnom svijetu koji od pojedinaca traži konstantnu proaktivnost i nadogradnju postojećih znanja i vještinama novim i konkurentnijim – kao što je vještina poslovnog pregovaranja. 

Program završava u subotu, 11. svibnja podjelom certifikata za 38 polaznika Programa.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram