Povežite se s nama

Kultura

Na Gradini najavljena predstava Trsatski zmaj

Objavljeno

na


Predstava „Trsatski zmaj“,  autorski projekt glumaca-lutkara Davida Petrovića i Alexa Đakovića, inspirirana istoimenom slikovnicom Velida Đekića, najavljena je Vintage baru na Gradini Trsat. Premijera predstave održat u četvrtak, 12. ožujka u s početkom u 18 sati u Gradskom kazalište lutaka, a najavi je prisustvovao i autor slikovnice Velid Đekić.

Na konferenciji su, uz autora Velida Đekića i autorskog dvojca Davida Petrovića i Alexa Đakovića bili i ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Zrinka Kolak – Fabijan, te glumci i tehničari.

Redatelji, a ujedno i glumci, David Petrović i Alex Đaković napravili su predstavu temeljenu na istoimenoj slikovnici Velida Đekića „Trsatski zmaj“. Riječka je to priča koja prvenstveno govori o zmaju sa Gradine koji motri i čuva grad od napasnika, a najveća mu je neprijateljica hobotnica iz Mrtvog kanala, u koju su autori ubacili pokoji suvremeni riječki lik , što predstavu čini zanimljivu i odraslima, a ne samo djeci.

Autora slikovnice Velida Đekića izuzetno veseli što će “Trsatski zmaj“ napokon zaživjeti na daskama lutkarskog kazališta i vjeruje da će ovo biti izvrsna predstava u kojoj će podjednako uživati mali i veliki Riječani.

Likovno rješenje lutaka i scenografije osmislila je Nisa Hrvatin, a isti su izrađeni u radionicama Kazališta, pod vodstvom tehnologinje lutaka Marije Volkmer, dok je rasvjetu oblikovao Sanjin Seršić. U predstavi, uz već spomenute autore, sudjeluju i Andrea Špindel i Goran Zelić. 

Predstava će premijerno biti prikazana u četvrtak 12. ožujka u Gradskom kazalištu lutaka u 18 sati. 

Grad Rijeka

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram