Povežite se s nama

Vijesti

Na JANAF-ovom Terminalu Omišalj svečano pušten u rad novi pogon

Objavljeno

na
Tvrtka JANAF danas je na Omišlju pustila u rad rekonstruirane i novoizgrađene spremničke prostore za sirovu naftu i naftne derivate, a vrijednost ove investicije kreće se oko 280 milijuna kuna. Ovo značajno ulaganje u kapacitete terminala u Omišlju pozdravio je župan Zlatko Komadina te rekao kako je JANAF dokaz da i država kao vlasnik može biti dobar gospodar.

“Ova se kompanija  bavi transportom i skladištenjem naftnih derivata pa ne vidim razlog da se ne bave i transportom ukapljenog prirodnog plina i  da država EU sredstva usmjeri upravo u JANAF koji je primjer uspješnog, ekonomski i ekološki odgovornog poslovanja, za razliku od projekta plutajućeg LNG-a koji nije ništa od toga”, rekao je župan.

U sličnom je tonu govorila i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović te istaknula da je JANAF  primjer da država može po zakonima ostvarivati  svoje investicije i kad se govori o strateškim interesima. “Po mojim saznanjima JANAF i danas posluje u skladu sa prostornim planovima no žalosti  da je općina Omišalj najveća luka u Republici Hrvatskoj upravo zahvaljujući ovom terminalu od kojeg ne dobiva ništa osim mnoštvo brodova koji sa sobom i svašta nose.  Tvrtka JANAF  je smetnja turističkom razvoju općine Omišalj ali posluje u zakonskim okvirima i vjerujem da će se društvena odgovornost JANAFA koju proklamira ipak odraziti i na općinu Omišalj”, poručila je Ahmetović.

Predsjednik Uprave JANAFA Dragan Kovačević rekao je da s dovršetkom ove investicije ukupni spremnički kapaciteta Terminala u Omišlju sada iznosi 1,94 milijuna metara kubnih.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže