Povežite se s nama

Vijesti

Na JANAF-ovom Terminalu Omišalj svečano pušten u rad novi pogon

Objavljeno

na
Tvrtka JANAF danas je na Omišlju pustila u rad rekonstruirane i novoizgrađene spremničke prostore za sirovu naftu i naftne derivate, a vrijednost ove investicije kreće se oko 280 milijuna kuna. Ovo značajno ulaganje u kapacitete terminala u Omišlju pozdravio je župan Zlatko Komadina te rekao kako je JANAF dokaz da i država kao vlasnik može biti dobar gospodar.

“Ova se kompanija  bavi transportom i skladištenjem naftnih derivata pa ne vidim razlog da se ne bave i transportom ukapljenog prirodnog plina i  da država EU sredstva usmjeri upravo u JANAF koji je primjer uspješnog, ekonomski i ekološki odgovornog poslovanja, za razliku od projekta plutajućeg LNG-a koji nije ništa od toga”, rekao je župan.

U sličnom je tonu govorila i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović te istaknula da je JANAF  primjer da država može po zakonima ostvarivati  svoje investicije i kad se govori o strateškim interesima. “Po mojim saznanjima JANAF i danas posluje u skladu sa prostornim planovima no žalosti  da je općina Omišalj najveća luka u Republici Hrvatskoj upravo zahvaljujući ovom terminalu od kojeg ne dobiva ništa osim mnoštvo brodova koji sa sobom i svašta nose.  Tvrtka JANAF  je smetnja turističkom razvoju općine Omišalj ali posluje u zakonskim okvirima i vjerujem da će se društvena odgovornost JANAFA koju proklamira ipak odraziti i na općinu Omišalj”, poručila je Ahmetović.

Predsjednik Uprave JANAFA Dragan Kovačević rekao je da s dovršetkom ove investicije ukupni spremnički kapaciteta Terminala u Omišlju sada iznosi 1,94 milijuna metara kubnih.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram