Povežite se s nama

Vijesti

Na sjednice Općinskog vijeća u Jelenju od danas dolazi i zaštitar

Objavljeno

na

Luka Zaharija
Na radnoj sjednici Općinskog vijeća koja se održava ovog utorka, 24.studenog 2020. godine angažiran je profesionalni zaštitar. Naime, zbog nedoličnog ponašanja od strane Ervina Radetića, nezavisnog vijećnika, na prošloj sjednici Općinskog vijeća, predsjednik Općinskog vijeća Luka Zaharija prisiljen je angažirati profesionalnu osobu koja će osigurati provođenje odluke vezane uz red i mir na radnoj sjednici.

Podsjetimo, vijećnik Ervin Radetić, na svoj je svojstven način, za govornicom, izvrijeđao dio članova Općinskog vijeća, kao i predsjednika Općinskog vijeća. Nakon što mu je predsjednik Općinskog vijeća oduzeo riječ zbog nedoličnog ponašanja, a nakon toga i izrekao mjeru napuštanja radne sjednice član općinskog vijeća Ervin Radetić oglušio se na izrečene mjere te je odbio napustiti sjednicu.

– Ne želim se natjeravati na radnim sjednicama. Poštujem tuđe i drugačije mišljenje, međutim, kada govornicu koristite za divljanje, vrijeđanje i omalovažavanje ostalih članova vijeća, kao i dužnosnika i zaposlenika tako da se pritom prijeđe granica dobrog ukusa, sukladno Poslovniku, taj dio se odmah sankcionira oduzimanjem riječi ili mjerom napuštanja sjednice ako se isto ponavlja – kazao je Luka Zaharija, predsjednik Općinskog vijeća Općine Jelenje, dodajući kako izrečenu mjeru treba i provesti.

Zato će isto odraditi profesionalna osoba, kako bi se izbjegle neugodnosti i natjeravanja u dvorani. Mi smo općinski vijećnici kojima je u cilju zaštita interesa i prava mještana koji su nas birali, ostalo odrađuju profesionalci koji su za to stručni, bilo u vidu pripreme materijala (stručne službe) ili u ovom slučaju kada je u pitanju remećenje javnog reda i mira (zaštitar), pojasnio je Zaharija.

Uvođenje zaštitara na sjednice Općinskog vijeća komentirao je i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

– Nažalost, u više navrata pokazalo se da su vijećnici nezavisne liste Radetić veoma skloni nedoličnom ponašanju, kada ne prihvaćaju mišljenje većine. Zadnja sjednica Općinskog vijeća zorno je pokazala odnos prema kolegama u Općinskom vijeću, stručnim službama, načelniku i zamjeniku ali i gostima koji su bili u dvorani Doma kulture u Dražicama. Što se Ervina Radetića tiče i njegovog zadnjeg ispada na radnoj sjednici zaista ništa neočekivano, ipak treba biti na oprezu, jer radi se o čovjeku koji je prekršajno osuđivana osoba za nasilje stoga smatram da je odluka o angažiranju zaštitara dobra, kako bi se na adekvatan način zaštitili svi sudionici predstavničkog tijela ali i osiguralo provođenje odluka, napomenuo je Marčelja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram