Povežite se s nama
9. sajam poslova, jednodnevna manifestacija u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Regionalnog ureda Rijeka i uz potporu Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, održan je u utorak u Zgradi sveučilišnih odjela, Kampusa na Trsatu. Na Sajmu, namijenjenom nezaposlenim osobama, tražiteljima zaposlenja, studentima i učenicima, sudjeluje sedamdesetak izlagača.

Sajam poslova omogućuje susrete, prikaz potencijalnih zaposlenja, ponudu i potražnju na jednom mjestu, a osmišljen je kao brzi protok informacija i povezivanja poslodavaca, obrazovnih institucija i svih onih koji traže posao.

Kroz ovakvo događanje HZZ potiče izravan kontakt između poslodavaca i potencijalnih radnika, potiče na aktivnost traženja posla, omogućava partnerstvo na tržištu rada, pruža informacije o mogućnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja te naglašava važnost znanja i vještina na tržištu rada.

U prigodnom govoru povodom otvorenja Sajma svim prisutnima obratili su se predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Regionalnog ureda Rijeka Jadranka Tomašić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore ŽK Rijeka Vidoje Vujić, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.