Povežite se s nama

Vijesti

Najavljena radionica EU projekta SMILE

Objavljeno

na

U sklopu EU projekta SMILE, u kojem je jedan od partnera i Grad Rijeka, u srijedu, 25. veljače u Rijeci će se održati radionica na temu “Tehnologije i inovativna rješenja za energetski efikasnu urbanu logistiku”, koja će dati prikaz trenutnog stanja i prometnih rješenja za dostavu u Rijeci i Zagrebu, ali i pregled novih tehnoloških rješenja za efikasniju gradsku dostavu.

Radionicu te dosad provede aktivnosti u sklopu projekta SMILE predstavili su voditeljica projekta za Grad Rijeku Tina Ragužin, Danijel Frka iz Rijeka prometa te Darko Jardas, direktor Regionalne energetske agencije Kvarner.

Cilj projekta SMILE, sufinanciranog sredstvima Europske unije, jest razvoj inovativnih strategija i mjera za energetski efikasna prometna rješenja i njihova implementaciju u “pametnim” mediteranskim gradovima. Temelj projekta predstavljaju postojeća tehnologija i prethodna iskustva vrlo iskusnih partnera na projektu.

U Rijeci se provodi pilot-projekt iz područja primjene ICT rješenja za gradsku logistiku – sustava daljinskog upravljanja alata za efikasniju gradsku dostavu, u sklopu kojeg će se do kraja travnja izraditi projekt unaprijeđenija sustava dostave u centru Rijeke koji bi trebao dati konkretne preporuke za izmjenu gradskog sustava dostave. Preporuke bi bile temelj za izmjenu postojeće Odluke o parkiranju vozila radi opskrbe na području Grada Rijeke, a sve s ciljem omogućavanja s jedne strane, efikasnije opskrbe, a s druge strane, veće protočnosti prometa u centru grada.

Projekt unaprjeđenja naručen je na temelju izvršene analize zadovoljstva korisnika trenutnim sustavom i funkcionalnošću dostavnih mjesta te prikupljenih podataka putem ICT alata za praćenje sustava u sklopu projekta postavljenih pilomata.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram