Povežite se s nama

Najmlađa publika Art-kina Croatia svoje je praznike provela kreativno i radno. U Art-kinu je pripremljeno pet radionica – dvije radionice optičkih igračaka, dvije radionice izrade cipelica od papira te radionica filmskih plakata. Sve su radionice bile izvrsno posjećene, a zbog povećanog interesa i travanj donosi radionicu izrade plakata koja će se vezati u film “Spužva Bob Skockani”.

Program Praznici u kinu obuhvatio je igrani film “Pepeljuga” nakon kojega su polaznice naučile izrađivati cipelice od papira zahvaljujući umjetnici Izabeli Peculić, animirani film “Kod kuće” nakon kojeg su polaznici pripremili plakate za isti film koji su odmah postavljeni u plakatne izloge Art-kina uz pomoć Dobriše Radovanovića te radionicu optičkih igračaka na kojoj se naučilo kako samostalno izraditi thaumatrope i zoetrope uz pomoć voditeljice Barbare Zupičić te su se tako polaznici vratili na same početke filmskog medija, posebice animacije.


Uz “Pepeljugu” i “Kod kuće”, u sklopu programa Praznici u kinu prikazani su i filmovi za mlade – grčka drama “Xenia”, hrvatska drama “Takva su pravila” te američka komedija “Kako postati popularna”.

Art-kino je i ovim programom nastavilo razvijati filmsku kulturu u svim aspektima, posebice kod djece i mladih. U mnogim aspektima života, djeca i mladi stvaraju i dijele pokretne slike, a digitalni svijet i zajednica prožimaju sve više njihovu stvarnost. Upravo je zbog toga potrebno promišljati načine na koje im se može pomoći kako bi razvili vještine promišljanja, interpretiranja i primjene filmskog jezika te kako bi produbili njihov interes i poznavanje filma.

Po završetku praznika, Art-kino se vraća uobičajenom programskom ritmu u kojem posebnu pažnju posvećuje izboru kvalitetnih programa za djecu i mlade, odnosno filmskih projekcija vikendom.

U travnju je za najmlađe na redovnom vikend repertoaru Art-kina “Spužva Bob Skockani: Spužva na suhom” te “Zvončica i čudovište iz Nigdjezemske”. Nova priča o Zvončici istražuje drevni mit o legendarnom stvorenju čija daleka tutnjava izazove pažnju vile Lane, dobre prijateljice Zvončice koja se ne boji prekršiti pravila i pomoći životinji u nevolji. Poput Zvončice, i Spužva Bob uživa u životu okružen prijateljima, no problemi nastaju kada netko ukrade tajni recept za rakburgere… Nova radionica izrade filmskih plakata vezat će se uz novu animiranu avanturu Spužve Boba.

Art kino Croatia