Povežite se s nama

Mozaik

Tjedan češkog filma u Art-kinu otvara komedija „Teroristkinja“

Objavljeno

na

Već tradicionalan i mnogima omiljen Tjedan češkog filma ove se godine u Art-kinu održava od 30. listopada do 3. studenog, a otvara ga crnohumorna komedija Teroristkinja o umirovljenoj učiteljici koja (lokalnu) pravdu, zajedno s puškom, uzima u svoje ruke

Kraj mjeseca, 30. listopada, donosi početak mnogima omiljenog Tjedna češkog filma koji do 3. studenog donosi pet recentnih čeških naslova. Organiziran u suradnji s Veleposlanstvom Češke Republike u Republici Hrvatskoj, ciklus svečano otvara crnohumorna komedija Teroristkinja Radeka Bajgara, u srijedu, 30. listopada u 20 sati. Svečanom otvorenju Tjedna češkog filma prisustvovat će i Nj.E. g. Vladimír Zavázal, veleposlanik Češke Republike u Republici Hrvatskoj.

Glavna junakinja ove crne komedije je Marie (Iva Janžurová), učiteljica u mirovini, koja se odlučuje obračunati s izvorom zla u svojoj maloj sredini. Kada uvidi da joj u borbi s lokalnim moćnikom (Martin Hofmann) neće pomoći ni načelnica općine (Tatiana Vilhelmová), uzima oružje u ruke i sama kreće u pohod na samozvanog šerifa. No ubrzo shvaća da je ubojstvo ne samo moralno složen problem, već da je i njegova izvedba veliki izazov, posebice kad vas muči artritis i ostali problemi koje nosi treća dob.

Nastavak ciklusa donosi fascinantnu povijesnu biografsku dramu Toman (31. listopada) o životu češkog Schindlera, Zdeneka Tomana, kontroververzne figure podijeljene između lika neugodna političara i sumnjiva poduzetnika te, s druge strane, spasitelja stotina europskih Židova tijekom Drugog svjetskog rata. Tjedan češkog filma nastavlja se u studenom komedijom Vikendica na prodaju (2. studeni) u kojoj se ideja naoko idiličnog obiteljskog okupljanja brzo raspline, te romantičnim povijesnim trilerom Vodenjak (2. studeni) o neobičnom muškarcu bližem životinjskom nego ljudskom društvu. Program zaključuje televizijska uspješnica Dukla 61 (3. studeni), hvaljen i naširoko prihvaćen igrani film o najvećoj češkoj rudarskoj nesreći u drugoj polovini 20. stoljeća.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više potražiti na https://www.art-kino.org

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram