Povežite se s nama

Vijesti

Najveći europski zračni prijevoznik stigao u ZL Rijeka, avion dočekan vodenim slavolukom

Objavljeno

na
Nakon rekordne 2018. godine u kojoj je Zračna luka Rijeka oborila sve povijesne rekorde, ostvarivši ukupan promet od 183.606 putnika (dosadašnji rekord iz 2006.g. bio 169.250 putnika), 4.655.866 t tereta, te 5.460 operacija, te ostvarila rasta prometa od gotovo 30% u odnosu na prošlu godinu, Zračna luka Rijeka i za nadolazeću ljetnu sezonu ima odlične vijesti.

Naime dolaze tri nova redovita avioprijevoznika: Lufthansa, Air Serbia i Volotea koji će letjeti na dvije nove destinacije: Beograd i Marseille, a u Rijeku dolazi i jedan od najvećih svjetskih charter prijevoznika – TUI grupa.

Od velikog značaja za Zračnu luku Rijeka predstavlja upravo dolazak renomirane Lufthanse u ljetnoj sezoni 2019.g., budući da navedena aviokompanija predstavlja najvećeg i najznačajnijeg europskog avioprijevoznika s preko 200 svjetskih destinacija i jednom od najvećih flota na svijetu. Lufthansa će letjeti na redovitoj liniji za Munchen, svake subote u razdoblju od 25.5.2019. do kraja listopada 2019.g.

Vedrana Čubranić je istaknula kako se nada da će u narednim godinama Lufthansa povezati Rijeku s još nekim novim destinacijama, dok je Peter Pullem iz Lufthanse izrazio zadovoljstvo što se novouspostavljenim letom povećava broj hrvatskih zračnih luka s kojima surađuju te je otkrio da se njihov prvi let prema Hrvatskoj dogodio još davne 1967. godine. Zahvaljujući ovoj avio liniji Rijeka je preko Munchena sad povezana s više od 140 gradova diljem svijeta.

Lufthansin avion u ZL Rijeka sletio je ove subote, 01. lipnja, nekoliko minuta prije 19 sati te je dočekan vodenim slavolukom.

Tom prigodom održana je i svečanost na kojoj su putnici dočekani s domaćim slasticama, lokalnim folklorom i glazbom.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram