Povežite se s nama

Izbori

Najveći gubitnik izbora u 8. IJ su PGS i Darijo Vasilić

Objavljeno

na


Članovi PGS-a nadali su se kako će im 8. izborna jedinica koja obuhvaća cijelu istru, Rijeku, većinu otoka i dobar dio Kvarnera omogućiti da postanu parlamentarna stranka zahvaljujući drugoj poziciji na koalicijskoj listi s IDS-om koja je tijekom skoro čitave noći imala po rezultatima tri prolazna mjesta u Hrvatski sabor.

No, tijekom ranih jutarnjih sati došlo je ipak do promjene, koju su doduše mnogi i očekivali. Još oko 2 sata ujutro u Sabor su s liste IDS-a i PGS-a te ostalih partnera trebali ići Dalibor Paus, Darijo Vasilić i Loris Peršurić. Ostali su ipak bez jednog mandata koji je otišao listi HDZ-a. Iako je Vasilić na kandidacijskoj listi zauzimao drugo mjesto, Peršurić je dobio više preferencijalnih glasova te je prestigao Vasilića za svega 32 glasa. Gradonačelnik Krka tako je, može se reći, otišao na spavanje kao budući saborski zastupnik, a u četvrtak ujutro probudio se bez te nove funkcije.

U Sabor iz 8. IJ nije uspjela ni ući Katarina Peović iz Radničke fronte koja je ispala iz koalicije Rijeke pravde nakon što im je potporu dao Zoran Milanović. RF je dobio potporu 2,77 posto birača.

Mjestu u Saboru nadao se i Ivan Vilibor Sinčić iz stranke Pravo i pravda čija je koalicijska lista s Domovinskim pokretom dobila 4,02 posto.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže