Povežite se s nama

Izbori

“Nedovršena šetnica od Kantride do Voloskog je simbol nesuradnje Rijeke i Opatije”

Objavljeno

na
Nedovršena šetnica od Kantride do Voloskog je simbol nesuradnje Rijeke i Opatije i odbijanja Županija da posreduje i potiče tu suradnju u ime prosperiteta građana Rijeke, Opatije i čitave Primorsko-goranske županije, rekao je Marinko Koljanin, nezavisni kandidat za župana uz podršku Liste za Rijeku i Kvarnerske inicijative, na konferenciji za novinare održanoj na Preluku, granici gradova Rijeke i Opatije. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Prema njegovim riječima, nakon što je 1911. godine, još u vrijeme Austro-Ugarske, završena opatijska šetnica, prošlo je više od stoljeća, a neshvatljivo je da u gotovo trideset godina postojanja Primorsko-goranske županije, kad već to nije učinjeno prije, nitko nije bio u stanju ni planirati ni financirati takvu jednu šetnicu. “Ona bi, s jedne strane, pridonijela daljnjoj turističkoj valorizaciji ne samo Opatije, kraljice hrvatskog turizma, nego i Rijeke koja sve više otkriva sebe i kao turističku destinaciju, a s druge strane šetnica od Kantride do Lovrana bila bi rekreacijsko-relaksirajući punkt za građane Rijeke, Opatije i susjednih jedinica lokalne samouprave na kojem bi nam svi pozavidjeli”, naglasio je Koljanin, podsjećajući da je kod rasprave o proračunu Grada Rijeke za 2019. godinu dao amandman da se izdvoji 2 milijuna kuna za Šetnicu, ali Obersnel nije prihvatio. “Iako je prihvatio moj drugi amandman u vrijednosti od 600.000 kuna ostao sam suzdržan u glasanju za taj proračun zbog odbijanja Grada Rijeke da krene u izgradnju te šetnice”, zaključio je Koljanin.

Ante Štampalija, predsjednik Kvarnerske inicijative i kandidat za gradonačelnika Opatije Kvarnerske inicijative i IDS-a, potvrdio je koliko je građanima na ovom prostoru povezanost i suradnja Opatije i Rijeke važna za svakodnevni život.

“Kao budući gradonačelnik Opatije mogu obećati da je vrijeme i da Opatija i Rijeka, uz podršku Županije, krenu i u zajedničke projekte koji će pridonijeti razvoju te poboljšati život građana. Ukratko, Opatiji je potrebna bolja suradnja sa Rijekom i sa Županijom, čiji nedostatak vidimo u nizu neostvarenih projekata do sada, kao što je navedena šetnica, ali i niza drugih problema vezanih uz pomorsko dobro, manjak komunalnih vezova, koncesije, izgradnje doma zdravlja, povezanost javnim prijevozom, i sličnim”, kazao je Štampalija.

Kandidatkinja Liste za Rijeku za gradonačelnicu Rijeke Ana Blečić Jelenović vidi Rijeku kao grad-centar Regije. “Već desetljećima Rijeka živi kao metropolitansko područje, najprije u zajednici s jedinicama lokalne samouprave u njenom prstenu odnosno područjem bivše Općine Rijeka, a potom i kao centar područja kojeg omeđuje niz spojenih svjetala od Mošćeničke Drage do Novog Vinodolskog, gdje spadaju i bivše općine Opatija i Crikvenica, te bliski Gorski kotar i otok Krk”, rekla je Blečić Jelenović, dodajući da te činjenice treba i razvojno iskoristiti što dosadašnje vlasti nisu činile.

Kako je kazala, Primorsko-goranska županija bez Rijeke je slaba i nepotpuna, a Rijeka bez Županije osakaćena. “Lista za Rijeku zna da je suradnja s jedinicama lokalne samouprave koje je okružuju, pri čemu Opatija zauzima istaknuto mjesto, te s ostalim općinama i gradovima u Županiji, kao i otvaranje kanala za razgovore sa županijskim državnim vlastima radi boljitka ovog područja, uvjet za prosperitet svih građana Rijeke i Primorsko-goranske županije. Prvi korak nove suradnje je potreban upravo na Preluku. Umjesto šetnice i spoja Rijeke i Opatije, na mjestu idealnom za sportsko-rekreativno-turističke sadržaje, Preluk je danas ruglo s kampom koji je postao simbol nebrige države i grada za obalni pojas koji je u najvećem dijelu van dosega građana. To uz podršku birača moramo promijeniti”, zaključila je Ana Blečić Jelenović.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže