Povežite se s nama

Vijesti

Nova hrvatska aviokompanija ETF Airways želi povezivati jadranske gradove s Europom

Objavljeno

na
Hrvatski start-up ETF Airways planira započeti s radom ove godine održavanjem charter letova s jadranske obale do europskih destinacija. Aviokompanija je registrirana u studenome prošle godine i planira koristiti avion Boeing 737-800. Kompanija je trenutno u procesu zapošljavanja kabinskog osoblja koje će imati sjedište u zemlji i inozemstvu, javlja SEEbiz.

– ETF Airways novi je hrvatski charter prijevoznik koji želi poboljšati povezanost jadranskih gradova s europskim i drugim destinacijama. U ovom trenutku tražimo nove članove naše leteće obitelji, naveli su iz kompanije, izvještava EX-Yu Aviation.

Hrvatska obala jedno je od najkonkurentnijih tržišta u regiji tijekom ljetnih mjeseci, s brojnim avionskim kompanijama koje održavaju sezonske i charter letove iz Europe i Bliskog Istoka.

ETF Airways također planira ponuditi usluge wet-leasinga. Jedina uspješna hrvatska avionska kompanija koja posluje po sličnom modelu je Trade Air, koja obavlja charter letove širom svijeta, kao i domaće obaveze javnih usluga (PSO). Očekuje se da će vlada ove godine započeti natječajne postupke za dodjelu novih četverogodišnjih PSO ugovora, koje trenutno drže Croatia Airlines i Trade Air. Postojeći ugovori o javnim uslugama istekli su 28. ožujka 2020. godine, međutim, zbog pandemije koronavirusa, hrvatska vlada nije započela natječajne postupke za dodjelu novih, već je jednostavno produžila postojeće ugovore koji trenutno postoje.

Hrvatska je u prošlosti imala brojne charter i redovne avionske kompanije, svaka s različitim stupnjem uspjeha. Među njima su Dubrovnik Airline, Anic Airways, Air Adriatic, Air Croatia, Sea Air, Limitless Airways, AWEX Croatia, Libertas Air i European Coastal Airlines, dok drugi poput Dalmatian i Smile Air-a nikada nisu poletjeli.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže