Povežite se s nama

Kultura

Nove izvedbe Don Quijotea

Objavljeno

na




Cervantesov Don Quijote, predstava u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića ponovno je na kazališnom programu u utorak i srijedu, 17. i 18. veljače 2015. s početkom u 19.30 sati.

“Ta istina koju vidimo, osjećamo i doživljavamo svakodnevno, ovako čista, gola i surova, iznenada stvori grč u želucu, kamen u grlu i suzu u oku gledatelja, koji shvaća bezizlaznost situacije u kojoj se nalazio nekadašnji lik viteza Don Quijotea, sadašnji lik arheologa, i sebe u svijetu koji postoji zbog laži, novca, moći, bahatosti i gluposti. Jer danas su na pozicijama upravo takvi(…) Izvrsna režijska zamisao sjajno je izrečena kroz uigrani glumački ansambl… Gotovo dva sata neprekinute glumačke igre nagrađena su dugim pljeskom publike i posvemašnjom tišinom nakon pljeska, koja je rekla sve o doživljenim osjećajima gledatelja.” Dio je to osvrta Glorije Fabijanić Jelović za Hrvatski radio-Radio Rijeku, nakon listopadske premijere Don Quijotea.

Uz Damira Orlića u naslovnoj ulozi i Igora Kovača koji tumači Sancha Panzu, u predstavi glume i Nika Mišković u ulozi Dulcinee del Toboso, Jelena Lopatić kao Liječnica, Tanja Smoje u ulozi Vojvotkinje, Jasmin Mekić kao Sanson Carrasco, Mirko Soldano u ulozi Contea te Denis Brižić u ulozi Opata. A u predstavi sudjeluju i članice baletnog ansambla Marta Kanazir, Irina Köteles, Deana Marčić, Laura Orlić, Paula Rus te Sabina Voinea Vukman te  članovi orkestra Karlo Anić (kontrabas), Romeo Drucker (violina), Nina Simčić (klavinova), Petar Jelušić (udaraljke)  i Janko Šepić (klarinet).

U autorskoj su ekipi predstave dramaturginja Nataša Antulov, dramaturška savjetnica Branislava Ilić, scenografkinja Marija Kalabić, kostimografkinja Tatjana Radišić, skladateljica  Irena Popović, dok koreografiju, prema Mariusu Pepitau, potpisuje Ronald Savković, svjetlo Predrag Potočnjak, a video projekcija  Voranc Kumar i Marisa Žele.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže