Povežite se s nama

Vijesti

NZZJZ PGŽ s partnerima obilježio Dan plavih irisa na Korzu

Objavljeno

na
U četvrtak, 23. svibnja na Korzu obilježen je Dan plavih irisa – posljednja velika javnozdravstvena akcija Dana preventive, a ovogodišnje obilježavanje održalo se pod motom „Preuzmi odgovornost za svoje zdravlje – odazovi se na nacionalne programe!“.

„Cilj akcije je povećati svjesnost o važnosti odaziva na javnozdravstveni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva. Hrvatski građani određene dobne skupine svake dvije godine dobivaju pozive da se odazovu ovom programu te ih pozivamo da odazovu, jer je ova vrsta raka druga po pojavnosti u Hrvatskoj“ – rekla je zamjenica ravnatelja NZZJZ PGŽ prim. Nataša Dragaš-Zubalj, dr.med.

Građanima je u sklopu akcije podijeljeno 200 porcija palente kompirice te paketići hrane sa zdravim doručkom, a održano je i besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, edukacija o važnosti higijene ruku pod nazivom „čiste ručice“ te humanitarna akcija za djecu iz Udruge UZOR. Podijeljeni su i edukativni materijali te su građani mogli dobiti zdravstvene savjete i pogledati demonstraciju samopregleda dojki na modelu.

„U Primorsko-goranskoj županiji imamo puno bolji odaziv na preventivne programe otkrivanja raka dojke, nego na programe ranog otkrivanja raka debelog crijeva pa ovom akcijom želimo povećati svjesnost o važnosti prevencije i ove vrste karcinoma. Građani se slabije odazivaju na ovaj javnozdravstveni program zbog straha koji je u neutemeljen jer se radi o neinvazivnom testu“ – kazala je Svjetlana Gašparović Babić, dr.med.

„U borbi protiv karcinoma preventiva je jednako bitna kao i samo liječenje. Važno je da svaka osoba preuzme odgovornost za svoje zdravlje i zato ovu akciju danas održavamo pod motom „Preuzmi odgovornost za svoje zdravlje – odazovi se na nacionalne programe!“ – zaključio je zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski, dr.med.

Organizator javnozdravstvene akcije je Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, a suorganizatori Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka i FOSS Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Udruge ILCO, Udruge NADA, Lige protiv raka PGŽ-a, GDCK Rijeka i Udruge Palentar.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže