Povežite se s nama

Vijesti

Obersnel: Lučka uprava ogradu ne želi maknuti, ali će zato biti skraćena

Objavljeno

na

Photo:Goran Kovacic/PIXSELLAkcija mladih Rijeka prva je pokrenula javno pitanje o postavljenoj ogradi u samom centru grada na rivi od strane Lučke uprave, a odmah tog dana njihov vijećnik Vedran Vivod iskoristio je svoje pravo te je gradonačelniku uputio pitanje o toj temi.

“Hoćete li i na koji način reagirati da se ukloni metalna ograda postavljena na Adamićevom gatu od strane Lučke uprave Rijeka? Ako Vaš odgovor glasi “Nije u mojoj nadležnosti.” molio bih Vas da mi ne odgovorite na pitanje, već podnesete ostavku na mjesto gradonačelnika”, stajalo je u vijećničkom pitanju.

Stigao je i odgovor Vojka Obersnela u kojem otkriva da će određenih promjena biti, ali ograda ipak ostaje.

“Prije svega moram reći da je i mene neugodno iznenadila ograda postavljena na dijelu Rive i slažem se da joj tamo u ovakvom obliku nije mjesto.

Naime, s obzirom da je riječ o području kojim upravlja Lučka uprava Rijeka, odmah sam razgovarao s ravnateljem Lučke uprave i zatražio da se ograda ukloni. Iako je ravnatelj Lučke uprave, gospodin Denis Vukorepa prvotno bio pri stajalištu da se ograda neće ukloniti, i dalje sam inzistirao na rješavanju ovoga problema.

Prema posljednjim informacijama koje sam dobio od gospodina Vukorepe, ograda će se preoblikovati, odnosno značajno će se smanjiti njena visina i to do kraja siječnja ove godine.

Podsjećam da je otvaranje Rijeke prema moru jedan od mojih osobnih ciljeva kao gradonačelnika. Danas su recimo, upravo zbog toga, Gat Karoline Riječke i riječki lukobran, naš Molo longo, mjesta okupljanja i popularne šetnice u kojima uživaju sve generacije Riječana. Ako je već potrebno postaviti zaštitu za brodice, kako ne bi bile na meti vandala ili iz bilo kojeg drugog razloga, ta zaštita svakako mora biti vizualno primjerenija.

Upravo je s ciljem otvaranja grada prema moru, u prostor riječke luke smješten i predstojeći program velikog otvorenja Rijeke Europske prijestolnice kulture koji nas čeka za 15-ak dana.

Vezano za uputu i poziv gospodina Vivode da podnesem ostavku ukoliko odgovorim da pitanje nije u mojoj nadležnosti, ističem da, s obzirom na sve gore navedene informacije, ostavku, naravno, ne namjeravam podnijeti.

Štoviše, pozivam člana Gradskoga vijeća Vedrana Vivodu da podnese ostavku budući da je u Gradskom vijeću Grada Rijeke zauzeo mjesto koje pripada srpskoj nacionalnoj manjini, temeljem odredbi Statuta Grada Rijeke. Time su Akcija mladih i on osobno onemogućili pripadnike srpske nacionalne manjine u Rijeci da ostvare svoja prava na dva člana Gradskoga vijeća, a to je svakako bilo upravo u njihovoj nadležnosti”, odgovorio je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram