Povežite se s nama

Vijesti

Obersnel: Nisam ni ja baš sretan takvim autobusnim kolodvorom

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL


Hoće li Rijeka ikad dobiti novi autobusni kolodvor kakav bi primjeren trećem po veličini gradu u Hrvatskoj, a kojeg posljednjih godina posjećuje i sve više turista? Ako je bilo vjerovati riječima Vojka Obersnela u izbornoj kampanji prije posljednjih izbora, to bi se trebalo dogoditi do ljeta 2021. godine, no priča je to u koju malo tko vjeruje.

Tema autobusnog kolodvora i dalje prati gradonačelnika prilikom direktnog kontakta s građanima, a iznimka nije bilo ni ovotjedno gostovanje na Radio Rijeci.

“Autobusni kolodvor je takav kakav je, naravno nisam ja baš sretan što je takav, ali takav je već jedno 60 godina. Postoji projekt, pokušavamo zatvoriti financijsku konstrukciju da se krene u izgradnju jednog kompletno drukčijeg kolodvora, koji neće biti samo kolodvor, već podrazumijeva i garažu od jedno 900 parkirnih mjesta. Nadam se da ćemo to do kraja godine uspjeti razriješiti”, poručio je gradonačelnik.

Građane je isto tako zanimala i situacija sa željezničkim kolodvorom, koji je također u iznimno lošem, ako ne i još lošijem stanju.

“Ja sam u više navrata inzistirao prema HŽ-u da se taj kolodvor uredi, pogotovo za iduću godinu. Obećali su da će to pokušati urediti, ali očito je da to neće do početka 2020. godine. Prema informacija koje imam već su i raspisivali natječaje koje su onda poništavali iz znam kojih razloga. Nedavno sam o tome razgovarao i s ministrom Butkovićem koji se i osobno angažirao da se pokuša što je moguće prije urediti taj kolodvor”, otkrio je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram