Povežite se s nama

Mozaik

Objavljeni gradovi domaćini i skladbe ovogodišnjeg MIK-a

Objavljeno

na


Objavljeni su gradovi domaćini i skladbe ovogodišnjeg MIK-a. Prenosimo priopćenje organiaztora u cijelosti:

“Jedan od najstarijih i jedini hrvatski putujući festival, Melodije Istre i Kvarnera, i ove će godine svojom festivalskom karavanom plijeniti pozornost glazbenog svijeta i publike, a kako to uvijek i biva, predstavit će nove skladbe kojima će potvrditi svoj status čuvara glazbene tradicije i baštine ovog podneblja. Sve će to i ovoga puta spojiti tradicionalni i moderni izričaj, na zadovoljstvo mnogobrojne publike koja svoj omiljeni festival prati ma gdje gostovao.

Melodije Istre i Kvarnera 2023. kreću 19. lipnja iz Opatije (koja je zajednički domaćin s Kastvom te se domaćinstva izmjenjuju), dan kasnije 20. lipnja zapjevat će u Rijeci, a na kalendarski prvi dan ljeta 21. lipnja će po prvi put u svojoj bogatoj povijesti festivalsku večer zaživjeti u Barbanu. Općina Barban će biti zajednički domaćin s općinama Svetvinčenat, Marčana i Ližnjan, s kojima će se izmjenjivati kao domaćin narednih godina. Na Dan antifašističke borbe MIK će odmarati (ili će to biti rezervni datum za festivalsku večer koja uslijed lošeg vremena ne bude održana u planiranom terminu), a potom će 23. lipnja u Krku održati generalnu probu koja će biti priprema za veliko finale festivala 24. lipnja na Trgu glagoljaša u Krku. Tako će ovaj grad po jubilarni dvadeseti put ugostiti svoj omiljeni festival, a bit će to druga finalna večer u “Veji”, nakon zasad jedine održane 1999.g. Podsjetimo, Grad Krk je zajednički domaćin s Općinom Malinska – Dubašnica i Općinom Punat te se s njima izmjenjuje u domaćinstvima festivalskih večeri.

Ove godine festival će ponuditi, vjerujemo, nikad širu lepezu glazbenih izričaja te nas sigurno očekuje itekako zanimljiv festival, a publika će i ove godine birati one najdraže, koje će ukupnim zbrojem bodova na finalnoj večeri biti i nagrađene, uz nagrade struke.

Evo naziva skladbi, izvođača i autora, abecednim redom prema nazivu skladbe:

BIT ĆEŠ SE MOJE Božidarka Matija Čerina i ž.v.s. Luštrin
Nataša Klarić – Branka Kržik Longin

GUŠTAN MORE Melanija
Robert Grubišić – Mirjana Bobuš

ISTRIA MIA Eleonora Dobrović i Luka Brgić (harmonika)
Bruno Krajcar – Giacomo Scotti

JA BIN JOPET BIJA NJEN Lado Bartoniček
Lado Bartoniček – Lado Bartoniček

KOŽNA JAKETA Kožne jakne
Igor Lesica – Teo Kažoki

KOKODAK ž. klapa Hreljin
Andrej Baša – Andrej Baša

KAŽUNI Marinella
Bruno Krajcar – Slavica Lončarić

LETA SU PASALA Katja Budimčić Sabljar
Aleksandar Valenčić – Suzana Blečić

METAL JE ČA! Po’ metra crijeva
Hrvoje Karabaić – Hrvoje Karabaić

NA VRH UČKE Matej Plavček i Maja Miljavac
Robert Grubišić – Robert Pilepić

NA ŠKALINE Daniel Moscarda
Daniel Moscarda – Daniel Moscarda

ON NI DOŠA Alen Vitasović
Lara i Robert Pilepić – Ljubica Bestulić Stanković

PORAT UD NEBA Erik Balija
Toni Pernić – Toni Pernić

POD RUKU ME ĆAPAJ Nevia Rigutto i Duško Jeličić
Duško Rapotec Ute – Robert Pilepić

SAD RAZUMIN Dino Guščić
Aleksandar Valenčić – Snježana Perić

SUZA S KVARNERA Voljen Grbac, Joso Butorac i klapa Tić
Robert Grubišić – Zlatan Marunić

ZAVAVIK ž. klapa Vejanke
Aleksandar Valenčić – Suzana Blečić

ŽENSKE ZA FEŠTU Tamara Brusić, Irena Grdinić i Darja Gajšek
Lara Pilepić – Robert Pilepić

Bit će ponovno spoj poznatih i novih imena, upravo onako kako to MIK čini oduvijek. A da bi se MIK predstavio svojoj najdražoj publici omugućili su i: Istarska županija, Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Grad Krk, Grad Opatija, Grad Kastav, Općina Malinska – Dubašnica, Općina Punat, Općina Barban, Općina Svetvinčenat, Općina Marčana, Općina Ližnjan, TZ Grada Rijeke i TZ Kvarnera.

Publika će uskoro, putem web stranice festivala, YouTube kanala festivala te društvenih mreža festivala, moći čuti skladbe odabrane na ovogodišnjem natječaju, a koje je stručna komisija ocijenila kao najboljima. Mikovska karavana je, kao i uvijek, nestrpljiva da sve što je pripremila podijeliti sa svojom publikom, a festival će uskoro detaljno objaviti sve ostale podatke, kako o karavani festivala tako i o lokacijama te ulaznicama za festivalske večeri.

A tko će, nakon prošlogodišnje pobjednice Karin Kuljanić, osvojiti najviše glasova publike, saznat ćemo u Krku, 24. lipnja.”, stoji u priopćenju organizatora.

GRADOVI DOMAĆINI:

19.06. OPATIJA
20.06. RIJEKA
21.06. BARBAN
22.06. slobodan dan
23.06. Krk generalna proba
24.06. KRK završna večer

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže